Vesti

PUBG dobio botove i igrači nisu nimalo oduševljeni

Nakon izuzetno odličnog uspeha u prvoj godini izlaska, sa preko 3 miliona konkurentnih igrača samo na Steam platformi, PUBG polako tone i gubi na popularnosti.

Na to utiče dosta faktora, poput problema vezanih za funkcionalnost igre, ali i generalno opadanje popularnost igre zahvaljujući novim Battle Royale naslovima. Pad broja igrača je doveo do dužeg čekanja u lobiju, zbog čega su se iz PUBG korporacije dosetili da u mečeve ubace botove.

Taj plan je zvanično objavljen sa ranijim apdejtom, a sada su botovi počeli da se masovno primećuju u igrama i igrači nisu oduševljeni. Razni forumi su puni besnih objava igrača, poput ove na Redditu, u kojoj je navedeno da broj botova u mečevima nadmašuje broj pravih igrača.

Botovi su dodati u standardne mečeve, i mnogima je krivo što ih ima znatno više nego igrača protiv kojih je igranje zanimljivije, pošto je navedeno da su botovi izuzetno glupi i ne pružaju nikakv izazov. Navedeni post na Redditu opisuje kako botovi zapravo nisu tu od početka meča, već se nakon nekog vremena nasumično pojavljuju po mapi, tako da igrači praktično imaju punu slobodu da se kreću po mapi bez straha da će biti eliminisani.

Većina je besna zbog ove novine, ali na drugoj strani se nalaze i zadovoljni igrači kojima je sada igra dosta lakša i imaju šansu da konačno osvoje čuvenu “pileću večeru”. Na neki način, PUBG korporacija pokušava da iskustvo načini lakšim za evenutalne početnike ili one kojima je igra teška, ali bi možda to trebala učiti nekim izdvojenim modom.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top