PlayStation 4

Sony patentira virtuelnog gejming ljubimca!?

Pored Playstation 5 konzole i igara, u kompaniji Sony se izgleda sprema nešto potpuno drugačije.

Prema podnetom zahtevu za patentiranje na sajtu organizacije Patent&Trademark, Sony radi na kreiranju neke vrste ljubimca/saputnika koji će igračima praviti društvo tokom igranja i pružati im, verovatno moralnu, podršku.

Zanimljivo je da to neće biti pasivni “ortak” koji će samo reagovati u zavisnosti od uspeha u igrama, već će pratiti emocije igrača, i reagovati u skladu sa njima. Navode se emocije poput besa, tuge, iznenađenosti i sličnog, na koje će virtuelni saputnik odgovarati kretanjem, zvukom i govorom.

Svrha saputnika je prvenstveno stvaranje društva usamljenim igračima, ali i podizanja doživljaja na viši nivo, pošto ovaj vid deljenog iskustva može doprineti boljem osećaju i iskustvu. Pored ovoga, Sony želi da ode i korak dalje time što ovog saputnika može načiniti i partnerom za gledanje serija i filmova, ali i da sa njim, recimo, pomogne korisnicima da uvedu neke dobre navike u život, poput pravovremenog odlaksa u krevet.

Detaljan opis ovog patenta možete pročitati putem ovog linka, i moramo da priznamo da sve ovo zvuči intrigantno, ali ostaje da vidimo barem delimično kako će sve ovo funkcionisati u praksi, i na osnovu čega će se utvrđivati emocije igrača. Kao pitanje se nameće kako će ovaj virtuelni kompanjon reagovati tokom sesija lomatanja udova u Mortal Kombatu – biće li u tome radovanja ili strahovanja?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top