PC

Sudbina konvencije Gamescom 2020 neizvesna, Nemačka zabranila sve javne događaje do kraja avgusta

Sa odlaganjem velikog broja masovnih događaja i gejming konvencija, jedino je Gamescom 2020 ostao kao događaj koji još uvek nije odložen, ali je novi razvoj situacije doveo do još veće neizvesnosti .

Organizatori Gamescoma su ranije objavili da pomno prate situaciju sa korona virusom i da će konačnu odluku o tome doneti tokom maja, dok se u međuvremenu razmatra alternativa u vidu digitalne konvencije.

Nemačka vlada je sada praktično presudila kada je u pitanju održavanje sajma u Kelnu, pošto je izdata zabrana za održavanje svih javnih događaja koja će na snazi biti sve do 31. avgusta, sa velikom šansom da se ta zabrana produži. Zabrana dolazi zbog ubrzanog širenja korona virusa, a zabrana javnih događaja je jedna od prvih mera kojom će se zaštiti zdravlje ljudi.

Gamescom 2020 je bio planiran za period 25-29. avgusta, što znači da ogranizator može odložiti održavanje za jesen ili u potpunosti odustati od tradicionalnog načina održavanja ovog sajma za ovu godinu. U tom slučaju, jedino što preostaje je digitalni sajam koji bi bio dodatno obogaćen sadržajem kao vid kompenzacije.

Nadamo se da će Gamescom 2020 biti održan barem u digitalnom formatu, pošto zbog odustajanja digitalne zamene za E3 2020, ovo preostaje kao jedina velika letnja konvencija.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top