Vesti

Svetska zdravstvena organizacije preporučuje igranje igara tokom pandemije korona virusa

Pandemija korona virusa je dovela do potrebe da veliki broj ljudi dane provodi u samoizolaciji i socijalnom distanciranju, što znači boravak kod kuće i što dalje od drugih ljudi.

Mnoge kompanije i kreatori video igara su se udružili kako bi podržali #Stayathome inicijativu, bilo kroz specijalne događaje, ili kroz deljenje besplatnih igara, o čemu pišemo redovno ovih dana.

Svetska zdravstvena organizacija(SZO) se priključuje ovoj inicijativi i poručuje da je najbolje igrati video igre kod kuće dok traje pandemija korona virusa. Čelnici poručuju da svako ko odluči da ostane kod kuće i igra video igre značajno pomaže da se uspori širenje virusa COVID-19.

Veliki broj američkih izdavača motiviše igrače da učine isto, i da će oni uskoro organizovati još specijalnih povoljnosti za sve kroz svoje video igre.

Zanimljivo je da sada imamo poruku da što više igramo video igre, pošto je isto SZO prošle godine odlučio da prekomerno igranje spada u psihički poremećaj, a sada će pomoći da se “spasi svet”.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top