PC

Amazon će ovog meseca lansirati svoju najnoviju igru, besplatnu pucačinu Crucible

Otkako se Amazon rešio oprobati u industriji video igara, praktično sva pažnja je bila usmerena ka MMO naslovu New World, dok se na drugi projekat nazvan Crucible nije obraćala pažnja.

Naravno, za to je delimično odgovorna i strategija Amazon Games Studios, koji je od najave ove pucačine iz trećeg lica započeo dugi period medijske tišine. Sada, praktično iznenada, imamo nove detalje vezane za Crucible.

Ovo je jedna od prvih Amazonovih igara u koju je uložena velika svota novca, i ona će biti potpuno besplatna za igranje, gde uleće u oštru konkurenciju sa drugim igrama na stalno rastućem tržištu, gde se nalaze CS:GO, Apex Legends, Warfare, a  uskoro i Valorant.

Crucible izlazi već 20. maja isključivo za PC platformu, a fanovima donosi miks mehanika iz drugih popularnih igara. Karakteri će imati specifične uloge kao heroji u Overwatch, dok su prisutni i elementi iz Dota 2, i Battle Royale igara. Mešavina žanrova zvuči dosta čudno i baš nas interesuje kako će sve to biti iskombinovano u jednu igru.

Prema prvim detaljima koje je objavio Amazon, igra će posedovati tri moda igranja, od kojih je jedan mešavina PvP i PvE elemenata, sa timovima koji se pred međusobnog nadmetanja moraju suočiti i sa AI neprijateljima. Mod igranja Harvester Command podseća na MOBA naslove, u kojem se dva tima od po 8 igrača nadmeće u prikupljanju određene valute potrebne za levelovanje karaktera tokom igranja. Drugi mod podseća na Battle Royale, gde se 8 timova od po dva igrača takmiče do poslednjeg preostalog.

Iznenadno lansiranje je verovatno smislena strategija čelnika kompanije Amazon, pošto nisu želeli da igru najave pa odlažu, a ujedno se sa kratkim razmakom između najave i objavljivanja postiže veća popularnost, koja će biti iskorišćena na Twitch platformi, koja se nalazi u vlasništvu ovog giganta. Mudra taktika.

“Od svega pomalo” pristup može biti dosta rizičan za Amazonov prvi visokobudžetski naslov, ali tek će se u praksi pokazati da li je uspešan ili ne.

Dok čekamo taj 20. maj, pogledajte trejler koji prikazuje deliće gejmpleja.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top