Vesti

U Australiji 5 osoba osuđeno na zatvor zbog nameštanja mečeva u CS:GO

Dok je u nekim zemljama sveta nameštanje mečeva velikih fudbalskih liga nešto na šta se ne obraća mnogo pažnje, u Australiji se za nameštanje CS:GO partija ide u zatvor.

Kako navodi, ABC News, 5 državljana Australije je uhapšeno zbog nameštanja mečeva na jednom neimenovanom CS:GO turniru, za šta ih može dočekati do 10 godina zatvora pojedinačno. Australijska policija je ranijom istragom utvrdila da su se uhapšeni kladili na turnirima u kojima su učestvovali, naravno, u korist protivnika, pa bi sa gubitkom u meču ostvarili dobitak u kladionici.

Nije navedeno koliko su novca osvojile ove osobe kroz nameštanje mečeva, ali prema izveštaju za prošlu godinu – oko 20.000 američkih dolara je prikupljeno samo putem nameštanja mečeva u esportu.

Ova praksa je izuzetno kažnjiva na teritoriji Australije, pa čak i kada se radi o turniru u video igri, pa će tako petorici mladića u narednim mesecima biti izrečene kazne u vidu zatvora, ili novčane nadoknade za blaže prekršioce.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top