PC

Deljenje besplatnih igara na Epic Games Store pomaže prodaju istih na drugim platformama

Epic Games Store od početka ima odličnu metodu privlačenja novih korisnika – kroz aktivno deljenje besplatnih igara svake nedelje. Na ovaj način je podeljeno dosta igara, što manjih u indie maniru, tako i AAA naslova poput GTA V.

Osnivač kompanije Epic Games, Tim Svajni, je u nedavnom intervjuu naveo da darivanje igara na EGS za developere istih donosi benefit i na drugim platformama kroz povećanje prodaje. Naravno, Epic Games daje određenu sumu novca u znak kompenzacije developerima, ali je sada navedeno da to dovodi i do povećane prodaje na Steamu i konzolama.

Svajni je izjavio kako besplatno deljenje nekog naslova služio kao neki vid promocije i tako veća publika postaje svesna postojanja tog naslova. Zbog te promocije, developeri neposredno nakon završetka promocije dobijaju povećanu prodaju na Steamu i na platformama za koje Epic ne deli besplatne igre.

Nisu navedene tačne brojke, ali pretpostavljamo da se radi o individualnim slučajevima u zavisnosti od interesovanja publike. Osnivač Epica navodi da je ovakav pomalo agresivan pristup(zajedno sa ekskluzivnošću) doveo desetine miliona novih korisnika na EGS.
Pošto Epic Games nema problema, a i developerima lepo ide, zasigurno možemo očekivati nastavak darivanja igara.

Do četvrtka imate fore da besplatno preuzmete Borderlands kolekciju od dva naslova, kada u ponudu stupa naredna igra, verovatno ARK: Survival Evolved.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top