PlayStation 5

Playstation 5 igre koje bismo voleli da vidimo

Playstation 5 konzola se treba pojaviti ove godine, a pošto još uvek nije otkriveno koje će igre biti dostupne na ovoj konzoli, mi smo pustili da nam mašta malo divlja i sačinili smo listu na Playstation 5 igrama koje želimo da vidimo u budućnosti.
Ova lista će lako ostati aktuelna i nakon najave, pošto je pred peticom tek početak i dosta toga može biti najavljeno kasnijeg datuma. Pri kreiranju liste smo se držali mahom Playstation ekskluzivnih igara, dok smo pokušali da izostavimo one koji bi se istovremeno pojavile za druge platforme.

Silent Hill

Šta se sa Silent Hill franšizom trenutno dešava je pitanje od milion dolara. Nakon raskida saradnje između Hidea Kodžime i Konamija, dugo se nije govorilo o ovom serijalu, i tek početkom godine su se pojavile glasine sa jakim tvrdanjama da su u razvoju čak dve Silent Hill igre, ali je to Konami opovrgao, dok nije isključeno da se na novoj igri radi u nekom obliku. Bez obzira na glasine na internetu, stvarno bi nam trebala nova Silent Hill igra, sa svim onim elementima koji su serijal podigli do kultnog statusa. Trenutno je jedino Resident Evil serijal jak na polju AAA horor iskustva, a pojava novog Silent Hill naslova na Playstation 5 bi svakako privukla masu igrača. Pogotovu pošto je P.T. otkazan.

Novi Uncharted

Uncharted je stalni član generacija Playstation konzola. Ovaj serijal nekako evoluira zajedno sa svakom novom generacijom konzola, pošto developeri pušta mašti na volju i do maksimuma koristi sve funkcije. Sve Uncharted igre su dostupne za Playstation 4 konzolu, ali od glavnog četvrtog naslova u serijalu, A Thiefs End prošlo već solidno vreme. Red bi bio da se bogata ponuda ekskluziva dodatno upotpuni sa Uncharted 5, ili bilo kojim drugim naslovom u serijalu. Uncharted 4 je pravo remek delo kojem je teško bilo šta zameriti, kao i samostalna ekspanzija Lost Legacy. Još dosta sveta je neistraženo, a mi smo spremni na avanturu. Prethodne igre su sa svojim vizualima oduzimale dah, a zamislite samo kako će novi naslov divno izgledati sa Unreal 5 endžinom. Ukombinujte to sa sinematičnim iskustvom i onaj film koji se već nekoliko puta odlaže nam i nije potreban.

Marvel‘s Spider-Man 2

Ovom prilikom bi bio red da vas upozorim da se u ovom tekstu nalazi dosta dvojki, kao što je i nastavak Marvel‘s Spider-Man. U odnosu na naslove vezane za same filmove, ova igra je krenula zasebnim putem, a Insomniac je napravio perfektnu mehaniku korišćenja paukove mreže da je zadovoljavajuće samo ljuljati se nad fiktivnim gradom dok kriminal besni na tlu. Od Spider-Man 2 očekujemo bogate opcije za borbu protiv kriminalnog šljama sa većom dubinom. Pošto je Insomniac sada i zvanično član Sonijevih studija, sve je moguće. Zlikovaca u ima ko pleve, samo je pitanje kojem će se Spajdi prvo posvetiti. Glasine o nastavku već postoje, ali potvrde za sada nema.

Horizon Zero Dawn 2

Horizon Zero Dawn je jedna potpuno nova igra koja se pojavila za PS4 pre nekoliko godina i izazvala je odličnu reakciju publike. Glasine navode da je zbog uspeha Soni rešio da avanture junakinje Aloj pretvori u trilogiju, a Guerilla Games je već prionuo na posao. Ovako dobra igra i zaslužuje nastavak. Jedinstveni elementi naučne fantastike, sa ljudima ujedinjenim u drevna plemena i životinjama načinjenim od metala je nešto što vredi dodatno istražiti. Original je sam postavio dosta pitanja na koje odgovor nije dat. Nadamo se da će borbena mehanika sa lukom i strelom biti još bolja na DualSense kontroleru.

Pogledajte animaciju koja će se viđati pri pokretanju Playstation 5 ekskluziva

Ratchet and Clank

Ko su beše ova dva junaka? Ah, da ludi dvojac jednog od pomalo zaboravljenih serijala platformskih igara za Playstation konzole. Ratcher & Clank vuku korene još iz 2002. godine, kojih smo se prisetili sa rimejkom 2016. godine. Verujemo da je došlo vreme za zasluženi nastavak. Insomniac Games ima puno opcija za nove avanture u ovoj mešavini platformera i pucačine iz trećeg lica, pošto se radi o imaginarnom svetu u kojem je malo šta objašnjeno.

Demon Souls nastavak/rimejk

Demon Souls, Bloodborne i Dark Souls su igre koje su doprinele stvaranju potpuno novog žanra Souls-like igara. Svake godine dobijamo neki naslov ovog tipa, ali nas nekako interesuje da From Software za Playstation 5 donese baš Demon Souls ili neki od drugih spomenutih nastavaka. Prošlo je više od 10 godina kako je Demon Souls izašao za PS3, tako da nije potrebno spominjati vreme kao razlog za nastavak. Izazovni boss okršaji, banalne smrti, i osećaj ispunjenosti kada nakon 100 smrti porazimo jednog bossa je nešto što ne želimo da se promeni.

The Last Guardian 2(ili bilo šta od Fumita Uede)

Emotivno iskustvo proživljeno sa The Last Guardian se ne zaboravlja. Nastavak avantura dečak i Trika, ogromnog stvorenja nalik ptici bi bilo najveće iznenađenje za PS5 postavku igara. Igra je inspirisana kultnim, klasicima Ico i Shadow of the Colossus. Kod The Last Guardian nastavka bismo jedino voleli da vidimo bolje gejmplej elemente, dok se priča i umetnički dizajn podrazumeva. Naravno Fumito Ueda mora biti sastavni deo produkcija, a prihvatili bismo i bilo koji njegov projekat.

Gran Turismo 7

Kada je Gran Turismo brend igara u pitanju, sigurni smo da će se novi naslov pojaviti za Playstation 5 uređaj. Od nastaka serijala 1997. godine, svaka generacija PS konzola je videla po dve GT igre, osim četvorke. Za ovaj propust očekujemo opravdanje i Gran Turismo 7 će verovatno biti dostupan ove praznične sezone kada se konzola pojavi. Gran Turismo nije samo običan serijal trkačina, on uvek gura sposobnosti konzola do maksimuma i naglašava dolazak novih tehnologija. Prethodnika u seijalu, GT Sport, smo imali prilike da vidimo u veličanstvenoj 8K grafici, na osnovu čega se izneo zaključak da će i nova igra na Playstation 5 konzoli raditi u 8K rezoluciji sa visokim frejmrejtom. Da li će to biti tako, ostajemo da sačekamo.

Remake od strane studija Bluepoint Games

Studio Bluepoint Games je stekao svetsku slavu zahvaljujući odličnim rimejk  i remaster izdanjima igara za Playstation konzole. Studio je najviše pažnje privukao sa Shadow of the Colossus rimejkom i remasterima Uncharted i Metal Gear Solid igara. Kandidata za osveženje od strane ovog studija ima dosta. Na nekom rimejku se definitivno radi, dok to javnosti nije poznato. Ako je verovati glasinama, moguće je da je u izradi Metal Gear Solid, Castlevaina ili Demon Souls rimejk, koje bismo rado prihvatili, pogotovu MGS.

God of War 2

Sa najnovijim God of War iskustvom je načinjeno meko osveženje serijala o Kratosu, gde ovaj baja nije samo pustio bradu, već je sa grčke prešao na nordijsku mitologiju da tamošnjim bogovima očita lekciju. Ova promena je rado prihvaćena, a u glavi nam još uvek odzvanja Kratosovo „boy“. Osim te reči, želimo da se avantura u nordijskom svetu, pošto ovaj junak nije sve obavio. Kori Balrog, kreator God of War(2018), je otkrio da ima ideje za još najmanje pet igara. Tako da kada je u pitanju Playstation 5 konzola, nadamo se da vidimo više od jedne igre. Ne tražimo previše, zar ne?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top