Vesti

Gejb Njuel, vlasnik Steama, zbog korona virusa već 5 meseci boravi na Novom Zelandu

Pandemija korona virusa zatvorila je veliki broj granica širom planete, što je dovelo do toga da ljudi koji su poslovno ili turistički bili izvan svoje matične države, bili primorani da tamo ostanu.

Pošto zatvaranje granica uglavnom nije usledilo momentalno, mnogi su imali prilike da se kroz kratki period, odnosno pre ukidanja letova vrate natrag. Među ljudima koji su se našli u stranoj zemlji na početku pandemijje korona virusa našao se i šef kompanije Valve, Gejb Njuel.

On se u martu našao na Novom Zelandu, sa planom da napravi odmor od 10 dana zbog uspešnog lansiranja VR igre Half-Life: Alyx, ali se taj “odmor” odužio i traje već čitavih 5 meseci. Njuel je imao ponudu sa se vrati u Sjedinjene Države pre potpunog zatvaranja granica, ali je ipak odlučio da ostane na Novom Zelandu i da se pošteno odmori.

Zbog toga što je situacija sa korona virusom u zemlju u kojoj sada boravi izuzetno blaga i gotovo da nema nikakvih restrikcija, Njuel se računa kao Covid izbeglica, i samo je jedan od “bogataša” koji je pronašao utočište na mirnijem mestu. Za jednu tamošnju televiziju otkrio je da mu je jako teško što nije sa voljenima koji su jako teškoj situaciji.

U znak zahvalnosti za gostoprimstvo Novog Zelanda, Gejb će sa svojim prijateljima organizovati besplatni koncert sa “živom” muzikom i nizom drugih događaja.

Gejbovo gostovanje na televiziji možete pogledati putem ovog linka.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top