PC

Nvidia Ampere serija donosi next-gen performanse na PC!

Kompanija Nvidia je po planu početkom ovog meseca predstavila svoju najnoviju seriju grafičkih kartica, sa kojom kvalitet uživanja u igrama prelazi na novi nivo.

Radi se o Ampere seriji, ili RTX 3000 seriji, grafičkih kartica ove kompanije za koje je sada otkriven niz detalja, zajedno sa sve cenom i izgledom. Ampere serija će imati mnoštvo modela, različitih kako po performansama, tako i po cenama.

Cena je ono što verovatno najviše zanima mnoge od vas, pa je tako pravo olakšanje da će samo RTX 3090 imati četvorocifrenu cenu, dok će ostali modeli biti jako jeftiniji. Predvodnik ove generacije biće RTX 3080 grafička kartica, sa cenom od 700 dolara. Po toj ceni ćete dobiti performanse predvođene Samsungovom tehnologijom i to duplo jače u odnosu na RTX 2080Ti, koja inače košta 1200 dolara.

Naravno, ako vam je to i dalje prevelika cena, Nvidia donosi i RTX 3070, koja će sa svojih još pristupačnijih 500 dolara takođe nadmašiti RTX 2080Ti po performansama. Cena za 3080 i 3070 dolazi kao veliko olakšanje, pošto su nas glasine o ceni 3090 modela odvele u pravcu da očekujemo daleko skuplju Ampere seriju.

Sa novom generacijom konzola na pomolu, Nvidia je i tu mislila, tako da jednu tehnologiju koju poseduju Playstation 5 i Xbox Series X donosi PC igračima. Nvidia tu tehnologiju naziv RTX IO. Šta nosi ova tehnologija? Ona pre svega predstavlja olakšanje za procesore u vašim mašinama sa tehnikom koja utilizaciju istog smanjuje i do 20%. Tu posao preuzima RTX 3000 grafika koja će moći da vrši dekompresiju sadržaja sa SSD drajvova.
Na ovaj način, pošto podaci iz video igara neće ići putanjom disk-procesor-grafika, već direktnim putem, učitavanje igara će ići dosta brže, što takođe dozvoljava povećanje kvaliteta u istim, ali će biti potreban SSD sa visokim brzinama čitanja i pisanja.

Nvidia obećava velike stvari sa Ampere generacijom, a da ne bude da je cela prezentacija zasnovana na rečima, prikazano je i kako izgleda Cyberpunk 2077 sa performansama zasnovanim na 3000 seriji. Druge igre koje će za početak imati prilike da uživaju u dodatnim blagodetima nove Nvidia serije su Fortnite i CoD: Black Ops Cold War.

PC entuzijasti neće morati dugo da čekaju na zamenu hardvera u kućištu, pošto RTX 3080 izlazi već 17. septembra, a RTX 3070 stiže kasnijeg datuma.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top