Vesti

Ne premeštajte Steam direktorijum ako ste pod Linuxom

U slučaju da terate vaš računar pod Linuxom nemojte ni u kom slučaju (bar dok se stvar ne razjasni) pomerati ručno direktorijum u kom ste instalirali Steam. steamJedan od korisnika (Keyvin) imao je situaciju da Steam nije mogao da prepozna da je premešten iako je on pokazao na novi direktorijum. Posle kraša, restarta i automatske reinstalacije Steama sve je izgledalo kako treba dok posle malo bolje inspekcije korisnik nije primetio da mu je Steam obrisao ceo root direktorijum u ceo eksterni hard disk sa 3 TB podataka. Jedan od naprednijih korisnika kaže da  “a script bug in which an incorrect empty setting gets passed into an rm -rf command that erases files in a given directory, plus all the subdirectories in the home directory (and all their subdirectories, and so on, and so on).”

Naravno ako je verovati Valveu samo je “šačica” korisnika prijavila problem ali ipak savetuju da korisnike da se uzdrže od manuelnih podešavanja ovog tipa dok se stvar ne razjasni.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top