Opisi igara

REVIEW: Geometry Wars 3 Dimensions

Baš kao i prethodnici, i najnoviji Geometry Wars na najbolji način spaja retro igre, moderan indi dizajn i mnogo sjajne zabave. Raznoliki geometrijski oblici predstavljeni nežnim bojama slobodno letuckaju po ograđenom prostoru. Svaki njihov dodir sa igračem predstavlja gubitak jednog života i restart. Gubitak dovoljno života znači i kraj igre. Letilica koju vodite može nesmetano da se kreće i puca oko sebe u bilo kojoj kombinaciji pravaca, zahvaljujući kontrolnom sistemu koji je najbolji na dva analogna sticka (jedan kontroliše kretanje, drugi pucanje), mada je sasvim ok i na tastaturi, mišu i čemu god zamislite…

ss_d0d3115e7169ba2493ec6eff8d97080bab45fc2e

Početak svakog nivoa je lagan i opušten. Na vas će lagano kretati jedan po jedan protivnik, ali će ih ubrzo biti sve više i više. Jednostavno, igra svaki put jako brzo eskalira i posle par desetina sekundi lenjeg letuckanja doživećete pravi vatromet boja, oblika i specijalnih efekata. Nemojte dozvoliti da vas ludilo koje izbija sa ekrana obeshrabri. Budite uporni i uskoro će vam izbegavanje grupa protivnika i eliminisanje drugih postati druga priroda. Detalji koje ranije niste mogli ni da primetite će postati nešto obično i lagano, a kako vi budete postajali bolji, rašće i rezultat koji ste postigli i, naravno, zabava.

ss_54d1b5dc476ad70e09921eb3bf12d7c1e66607a9

Ekipa iz Lucid Gamesa je prilično ispoštovala sve postulate Geometry Warsa koje je postavio Bizzare Entertainment, ali je ipak unela i neke novitete. Osim nove upeglane hi-res grafike (koja je i dalje vrlo retro, a opet moderna), tu je i adventure mode – svojevrsna kampanja u kojoj je potrebno na najbolji način preći nivoe koji se razlikuju po tome da li igrate na broj života ili vremensko ograničenje (odnosno predstavljaju modove iz prethodnih verzija GeoWarsa). Druga razlika je i druga velika promena – nivoi ne samo što nisu uvek istog oblika i veličine, nego su sada i u 3D, pa ćete se tako sa protivnicima napucavati po lopti, pulsirajućoj kockici ili svakojakim maštovitim tvorevinama. Na kraju bismo dodali i specijalno oružije koje je u Retro Evolvedu bila bomba, a sada u Dimensionsu može da bude bomba, ali može i da se menja u zavisnosti od raznih dronova koje možete sresti tokom igre.

 Nejlepši uzročnik epi napada ikada!

Adventure mode nije jedina zabava koju Geometry Wars 3 pruža. Tu je i par vrlo interesantnih modova u kojima je potrebno preživeti što duže, a da ne ispalite nijedan metak, ili mapa na kojima možete da pucate samo sa tačno određenih pozicija koje se brzo gase. Takođe, kada igrate kampanju možete da upoređujete svoj rezultat sa onim koji je postavio neko od vaših online prijatelja, ali to ipak nije dovoljno za pravi multiplayer. Srećom tu je co-op mod koji postaje pravo ludilo ako, recimo, igrate u lokalu sa tri prijatelja.

[huge_it_gallery id=”11″]

Posle baš dosta vremena (Retro Evolved za PC smo opisali još 2007. godine) Geometry Wars nam se vratio i vrlo smo srećni zbog toga. Novi razvojni tim je ispoštovao sve što su prethodnici postavili, malo ulepšao i promenio igru kako bi je učinio svežijom. Sve to jako lepo funkcioniše i stari fanovi će biti srećni, a igra će sigurno privući i nove igrače. Ovo je, u neku ruku, i dupli povratak, pošto je izdavač Sierra (uz pomoć Activisiona), kojoj želimo da izda još mnogo igara, većinom makar ovoliko dobrih.

 

Autor: Luka Zlatić

Geometry Wars 3 Dimensions

8.5

85

8.5/10

Za:

  • Prelepo ludilo boja i oblika
  • Veoma zarazna igra

Protiv:

  • Ume da bude preteško
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top