Opisi igara

REVIEW: The Crew

The Crew

Nećete verovati ali The Crew ima i priču. Alex Taylor, a to ste vi, je lažno optužen da je ubio svog brata, pa se samim tim udružuje sa FBIjem da bi pronašao pravog ubicu a poznato je da se on krije u jednoj od pet bandi koje se nalaze širom Amerike. Jedna od njih je i 5-10s, kojima se i vi priključujete, i uzimate učešće u ilegalnim uličnim trkama širom SAD. Jasno je, priča je kliše, podjednako je loša kao Fast and Furious i bilo koji od klonova ovog filma, ali radi posao.

[huge_it_gallery id=”18″]

Daje podlogu za jedno veliko putešestvije raznoraznim predelima Severne Amerike, kao i priliku da isprobate gomilu, gomilu vozila od tradicionalnih „mišićavih“ američkih automobila pa sve do super automobila koji se mahom proizvode u Evropi. Svaki od njih možete dodatno „doterati“ i srediti tako da odgovaraju upravo vašim potrebama. Možete ih podesiti tako da odgovaraju uličnoj trci, vožnji po prašini i blatu, najboljim performansama i tako dalje. Unapređenje je svakako zanimljiv proces ali zahteva dodatna osvežavanja i „krpljenja“ kako bi se poboljšao balans koji trenutno izostaje.

Mapa u igri je cela teritorija Sjedinjenih Američkih Država!

Kada govorimo o veličini jedne trkačke igre, obično pominjemo količinu kilometara staza ili makar okvirni utisak. Ovoga puta moramo reći da je igra – ogromna. Bukvalno će vam biti potrebni sati da stignete iz tačke A u tačku B. Srećom, ako ste već jednom posetili određenu lokaciju, možete se brzo „teleportovati“ do nje, baš kao u RPG naslovima, na primer. Naravno, sve ovo nije za džabe – ukoliko niste bili na nekoj lokaciji a ne želite da putujete satima, možete da upadnete u voz ili avion, a to sve košta novac u igri ili, pogađate, pravi novac koji ćete ubaciti u igru i pretvoriti ga u onaj u igri. Opet, sa druge (treće?) strane, vožnja koja traje satima nije dosadna – usput postoje raznorazni zadaci, skrivene misije i automobili. Samo je pitanje da li imate toliko vremena da se tome posvetite, ili biste ipak samo da ispratite priču.

ss_e8d3f7bc5ef4a419d5e14b60ee9f3910a683b4db.1920x1080

Baš kao i sa drugim Ubisoft igrama u novijem periodu, izdavač je i ovoga puta napravio seriju propusta prilikom lansiranja igre pa se trudi da zakrpama ispravi gameplay i dovede ga u stanje bolje igrivosti. Igra zahteva i stalni pristup internetu, da pomenemo i to. Opravdanje? Slično kao kod poslednjeg NFSa, možete u svakom trenutku „uskočiti“ u kooperativni ili PvP mod igre sa slučajno odabranim protivnicima širom sveta.

Ako pogledamo ime igre, shvatićemo i da su za završetak misije potrebni saigrači – bilo da su živi ili kompjuterski vođeni. Oni će vam pomoći da pređete inače nimalo lake misije koje variraju od tipičnih trka preko uništavanja protivničkih vozila, zauzimanja određenih pozicija i slično.

ss_883399ce5e64d45df901959d6d1654b5efd771c9.1920x1080

Grafički, The Crew je solidna igra, lepo izgleda, modeli automobila su realistični i doterani, a još su bolji ukoliko se kao igrač potrudite da ih ulepšate u svojoj garaži nakon što skupite dovoljno novca za takvu intervenciju. Okruženje takođe izgleda dosta dobro, specijalni efekti, refleksije vode, nebo, munje, gromovi, kiša, teksture, sve deluje jako, jako kvalitetno, nekada čak i kao scena iz holivudskog filma.

The Crew je veoma ambiciozna igra koja ima potencijal ali kao i većina Ubisoft igara u proteklom periodu pati od problema prevremenog lansiranja. Prepuna je bagova i gameplay nije na nivou na kojem bi trebalo da bude. To se sve lagano ispravlja, pa je možda i prava prilika da malo sačekate, ne samo da će cena igre pasti ili će biti na nekoj akciji, već ćete se uključiti u pravom periodu kada dizajneri isprave neke od ključnih grešaka. Čak i ako vam se ne dopadne glavna priča u igri, moći ćete da se vozite u otvorenom modu širom Amerike.

 

Autor: Stefan Starović

The Crew

0

Za:

  • Ogromna mapa sa puno zanimljivih lokacija
  • Interesantna ideja MMO inspirisanog sistema upgrade-a

Protiv:

  • Ne baš vizuelni spektakl koji smo očekivali
  • Od priče smo očekivali više
  • Iritirajući AI protivničkih vozača
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top