Opisi igara

REVIEW: Saint’s Row Gat out of Hell

Saints Row: Gat out of Hell je nezavisna ekspanzija za Saint’s Row IV. Umesto u ulozi “Gazde” iz svih prethodnih delova, ovoga puta igrate kao Johnny Gat i Kinzie Kensington. Kroz potpuno blesavu situaciju u kojoj na proslavi rođendana glavni junaci koriste Ouija tablu, The Boss biva kidnapovan od strane Sotone i prebačen u pakao, gde ga nečastivi forsira da oženi njegovu ćerku, Džezabel. Dvoje glavnih junaka naravno otvaraju vrata pakla kako bi spasili Gazdu.

ss_35b6c9f5f36917c1092437706fda3b1d79183699

Sam početak igre i međuscene pokazuju možda i najveći kvalitet Gat out of Hella – elementi komedije su sjajni,  priča je zabavna, nateraće vas na smeh, ali se ujedno i događa samo tokom međuscena. Još jedan veliki propust dizajnera (ili možda samo odgovor na trenutne trendove) je što su većinu sjajnih fazona iz igre smestili u trejler, pa čak i jedan veliki spojler koji će vam u potpunosti promeniti utisak o igranju. U tom smislu, ukoliko planirate da igrate ovaj naslov – nemojte da gledate trejler za igru! You have been warned.

Drugi glavni problem sa ekspanzijom je u tome što sve ono na šta ste navikli do sada – šaljivi dizajn misija i neverovatne situacije, scenario, svega toga u ovom delu nema. Misije su mini igre, aktivnosti repetitivnog tipa, pa ukoliko se sećate kako izgledaju mini misije u Saint’s Row 4 koje predstavljaju sporadični odmor od glavnih zadataka, e pa tako ovde izgleda kompletna igra. Vaš posao je da završite sve aktivnosti postavljene pred vas kako biste učinili dovoljno štete Sotoni kako bi on ponovo postao zainteresovan za vas (i vašu smrt) te kako biste potom mogli da ga porazite i vratite se u svet živih. A da biste stigli do finalne borbe, biće vam potrebno oko 5 sati, ne toliko puno za igru koja košta 20 evra.

ss_1c1113176d1015228b67f60007ef2626bf53ea85

Pošto nema misije, Gat out of Hell se mahom bazira na dizajnu otvorenog sveta u kojem možete da radite šta god želite. A pozitivna strana je što – možete da letite. Ipak ste u paklu, sećate se? Sjajna stvar, iako zahteva malo uigravanja, pošto posedujete ograničen broj zamaha krilima dok ste u vazduhu.  Sve ovo daje potpuno novi osećaj slobode u Saint’s Row serijalu.

New Hades je naziv Steelporta u njegovoj verziji iz pakla. I lepo je što je okruženje promenjeno, kako bi malo osvežilo igračko iskustvo. Problem je u tome što pored novog izgleda grad ne nudi ništa specijalno niti u njemu imate šta da istražujete i pronalazite.

Nema kraja Saints Row ludilu

Neka od novih oružja su zabavna. Lanser eksplodirajućih žaba na primer. Nismo ni očekivali, ali borbe nisu posebno unapređene u odnosu na četvorku a to je ujedno i jedan od glavnih propusta Saint’s Rowa.  Sistem funkcioniše, borbe se dešavaju, ali osećaj nikada nije kao da je “to to”. Aktivnosti ima samo nekoliko i ponavljaju se, mnoge misije su ponovljene iz četvorke.

[huge_it_gallery id=”26″]

Sve u svemu, čak i po ceni ekspanzije (koja nije mala za jedan AAA naslov, jer košta kao dve kvalitetnije indie igre) Gat out of Hell ne nudi dovoljno da bi dobio veću preporuku osim za baš najveće fanove serijala koji jedva čekaju da isprobaju još nešto sa “Saint’s Row” nalepnicom.

 

Autor: Stefan Starović

Saint's Row Gat out of Hell

0

Za:

  • Prepoznatljiv Saint's Row humor
  • Letenje!

Protiv:

  • Kratko
  • Neinventivno
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top