Prvi utisci

Steam Early Access: Dead Island Epidemic

Opa, samo nam je ovo trebalo. MOBA sa tri suprotstavljena tima i zombijima. Jupiiiii, još jedan razlog više da ne igramo LoL. Dakle o čemu se ovde radi? Vrlo jednostavno, dečaci i devojke iz Stunlocka su se setili stare izreke da je teško da zezneš igru kojoj je glavna tematika vezana za ninđe, pirate ili zombije. I tako nastade DI:E najnoviji biser među MOBA igrama.

ss_601fd1b8ddec48d6b5caed17c50aad867b8a9b0a

Da ne zamaramo mnogo, odmah ćemo preći na stvar. DI:E je igra smeštena u svet rasturen zombi infekcijom, gde su preživeli prepušteni sami sebi da se snađu ili da umru ( DI:E , kapirate? ). Preživećete tako što ćete da pabirčite zaostavštinu civilizovanog sveta, pravite sopstveno oružje i da to isto oružje potom iskoristite tako što ćete ubiti komšiju i ukrasti mu teglu kiselih krastavaca. Igrač može da bira između tri tipa preživelih, među njima i mutante koji mogu sopstveno telo da koriste kao oružje. Igra trenutno sadrži dva igračka moda, Scavenge i Horde. Glavni mod je ipak Scavenge i on ima najviše potencijala. U ovom modu sukobljavaju se tri tima od po 4 igrača. Cilj je da se zauzmu i sačuvaju ključni položaji na mapi koji generišu resurse. Pored toga, moguće je napasti velike boss-like zombije koji se povremeno pojavljuju na mapi i kao nagradu dropuju veću količinu resursa. Da biste osvojili određenu tačku na mapi, morate je prethodno kompletno očistiti od zombija, ali to morate uraditi timski. Ovo jeste moba, ali ovde nema mesta za solo igrače. Ništa, ali apsolutno ništa, ne možete uraditi sami. Probajte i bićete raskomadani pre nego što uspete da kažete ups. Interesantan, čak štaviše, sjajan koncept. Nažalost, verovatno se neće svideti mnogima. Vrlo je verovatno da igrači koji obožavaju solo akcije u drugim moba igrama, ovome neće dati šansu.

ss_f45714461a103f1b47f110582885829c8b28b3fa

Druga stvar koja će možda biti neobična jeste WASD kombinacija tastera za kretanje. Poklonici Smite-a će da uživaju. Takođe, pomoću miša možete da birate između mele i range oružja. Svaki igrač ima svoje jedinstvene abilitije koje može da leveluje tokom meča. Pomenusmo i pravljenje oružja. Naime, nakon svakog meča kao nagradu dobijate blueprintove i delove tehnologija i na osnovu toga pravite jedinstvena oružja koja kasnije možete koristiti u mečevima. Oružja imaju sopstvene statove koje levelujete korišćenjem istih u igri. Takođe, ako neko oružje više koristite, ono će razviti i sopstvene pasivne efekte, koji će vam itekako olakšati preživljavanje.

ss_7d0f306dd9e55262795afe4aa183d08182720269

Na kraju, u ovoj fazi igra nema nekih ozbiljnijih bugova, prilično je stabilna, sa pristojnom AI rutinom. Partije su kratke, između 15 i 25 minuta konstantne akcije. Nema mnogo filozofiranja, pobednička taktika je biti timski orjentisan i maksimalno koncentrisan na osnovni zadatak-ostati živ. Muzika je mogla da bude malo inspirativnija, ali da ne cepidlačimo mnogo. Probati obavezno, pravo je osveženje ovom polju i ima lepu šansu da zaživi. Ako razvojni tim ne napravi neku kardinalnu grešku eto nama vrhunske zabave, čim igra bude dostupna svima. Braaaaaaaaainsss!

 

Autor: Borislav Lalović

Dead Island Epidemic

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top