PC

Ubisoft objavio poslednje rezultate prodaje svojih najvećih naslova

Prvi čovek Ubisofta Yves Guillemot je u poslednjem finansijskom izveštaju poslovanja kompanije, između ostalog saopštio i najsvežije brojke kada je u pitanju prodaja nekih od najvećih Ubisoftovih naslova.

Prva stvar koja privlači pažnju je to što su ovogodišnja dva Assassin’s Creed naslova – Unity i Rogue, do sada ukupno zabeležila prodaju od preko 10 miliona kopija. Prilično dobar rezultat, naročito uzimajući u obzir sve probleme i loš publicitet koji je na sebe navukao pre svega Assassin’s Creed Unity, usled velike količine bagova koji su završili u finalnoj verziji igre, o čemu smo pisali i u našoj recenziji igre. Guillemot je govorio i o ovome, ističući kako kompanija pred početak nove konzolene generacije pravi novi engine koji će koristiti u svojim budućim naslovima i kako je Unity, za razliku od prošlih delova, bio urađen “100% iz početka”.

ubisoft

Inače u poređenju sa prošlom godinom, Ubisoft je u maju 2014-e objavio da je tada aktuelni Assassin’s Creed: Black Flag isporučio u 11 miliona primeraka, pa je sasvim izvesno da će ovogodišnji AC dvojac nadmašiti ovaj rezultat.

Kada su u pitanju ostale velike franšize na kojima rade, open world shooter Far Cry 4, koji je izašao u novembru prošle godine je do sada prodat u preko 7 miliona primeraka, dok je ponovo open world, samo ovoga puta trka – The Crew, isporučena na tržište u preko 2 miliona primeraka.

Možda smo svi pomalo zaboravili na još jedan Ubisoftov veliki naslov iz prošle godine – Watch Dogs, ali iz ove kompanije svakako nisu, pošto su objavili da je ovaj novi IP do sada prodat u 10 miliona primeraka.

Ako vas do sada glava nije zabolela od silnih miliona, ukratko – Ubisoftu ide solidno i njihove igre se dobro prodaju, bez obzira na veliku količinu problema, koje je velika većina ovih igara imala ili ih ima i dalje.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top