PC

Valve otkrio prve detalje u vezi Source 2 endžina

Valve je na GDC konferenciji konačno obelodanio prve informacije o dugo isčekivanom Source 2 endžinu.

Prva stvar koja će developerima biti od velikog značaja, Source 2 će biti dostupan po vrlo kompetitivnoj ceni – besplatno.

4

Ovim se zaokružuje trend besplatnih game endžina, koji su ove nedelje prihvatila još dva velika igrača pored Valve-a – Epic Games sa svojim Unrel endžinom, kao i Unity sa Unity 5 verzijom njihovog softverskog paketa.

Valve kao kompanija koja je puno puta do sada prva zakoračila na nove teritorije, i ovoga puta će imati nešto specifično da ponudi. Source 2 nije namenjen samo profesionalnim game developerima, već i game kreatorima svih kategorija, uključujući i one koji kreiraju za Steam Workshop.

Stvar koju takođe treba napomenuti je i to da će Source 2 biti kompatibilan sa budućim “Vulkan” otvorenim grafičkim API-em, naslednikom OpenGL-a.

Valve ponovo ni reč nije rekao o Half Life trojci, ali bi za tu igru svakako očekivali da koristi potpuno nov Source endžin. Jesmo li ovim sada korak bliže? Ostaje da sačekamo i vidimo.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top