PC

Ubisoft i Amblyote predstavili Dig Rush, igru koja pomaže pri lečenju ambliopije

Ubisoft i Amblyotech Inc. su objavili da sarađuju na projektu Dig Rush, namenjenom da osim zabave, pomogne i pri medicinskom problemu poznatom kao ambliopija (lazy eye). Ubisoft ovom prilikom podseća da ambliopija kod 3% dece širom sveta može biti vodeći uzrok slepila kasnije u životu, ako se na vreme ne preduzmu potrebni koraci. Dig Rush ima za cilj da na zabavan način pacijenta podvrgne terapiji protiv ambliopije.

Joseph Koziak, direktor Amblyotech je ovom prilikom izjavio: “U saradnji sa Ubisoftom, mi smo u mogućnosti da lekarim pružimo kompletnu i preciznu sliku simptoma kod pacijenta, kao bi u skladu sa tim podacima oni mogli da nastave sa terapijom”.

Dig Rush uključuje upotrebu 3D naočara i tableta, kojima će igra pokušati da poboljša vizuelnu percepciju igrača. Igra se može podesiti od strane doktora, u zavisnosti od stanja igrača.

Evo i prvog screenshota iz igre:

1

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top