Nintendo 3DS

Nintendo radi na sledećoj konzoli koja trenutno ima naziv “The NX”

Osim što je saopštio da sa kompanijom DeNA počinju sa radom na igrama za mobilne platforme, prvi čovek Nintenda Satoru Iwata je potvrdio da kompanija trenutno radi i na sledećoj iteraciji sopstvenog gaming hardvera koja za sada ima kodni naziv “The NX”.

Iwata je samo ukratko spomenuo da rade na novoj konzoli, kako bi uverio fanove kao i poslovne partnere da i dalje veruju u konzolni biznis model: “Kao dokaz da Nintendo kao kompanija i dalje ima veliki entuzijazam u vezi striktno gaming hardvera, mogu da potvrdim da trenutno radimo na novoj platformi koja nosi kodni naziv NX”, rekao je Iwata. On je takođe dodao i da je još uvek rano da saopšti bilo kakve detalje o ovom projektu ali da očekuje da će te informacije moći da podeli sa javnošću sledeće godine. Iwata je spomenuo i “potpuno novi koncept” koji će primeniti na ovom uređaju, što nam samo ostavlja da nagađamo na šta je mislio.

DeNA bi inače trebalo da pomogne Nintendu u razvoju online platforme koja će objediniti Nintendove uređaje sa PC, pametnim telefonima i tabletima. Za sada su informacije u vezi svega ovoga prilično nejasne, tako da nam ostaje da sačekamo i vidimo šta to tačno spremaju iz Nintenda za naredni period.

34

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top