PC

GTA5 je peti po redu najskuplji proizvod industrije zabave

Koliko je koštalo da se napravi GTA5. Kakav je danas odnos između najskupljih franšiza industrije zabave, koliko koštaju filmovi, a koliko video igre? Ako ste se ikada zapitali neka od ovih pitanja, odgovori će vas možda iznenaditi.

Prema poslednjem Youtube klipu koji je objavio popularni gaming kanal DidYouKnowGaming, Grand Theft Auto 5 je prema očekivanjima bio astronomski skup da se napravi, ali je i zarada bila višestruka u odnosi na ulaganja. Igra je imala budžet od 268 miliona dolara. Učinak na tržištu je bio izuzetno dobar i igra je postavila čak 5 ginisovih rekorda po pitanju prodaje, uključujući i prodaju u prvih 24 sata od kako je igra postala dostupna u prodaji. GTA5 je za samo jedan dan prodat u 11.2 miliona primeraka, što je ukupan obrt od neverovatnih 815 miliona dolara. Još jednom da podsetimo, govorimo o prvih 24 sata na tržištu!

Kako se ovi podaci odnose prema ostalim velikim franšizama industrije zabave? Samo su dve video igre i dva filma imala veći budžet za izradu i promociju od GTA5. U pitanju su Call of Duty: Modern Warfare 2 i Destiny. Što se tiče filmova, samo su poslednja dva Pirates of the Caribbean filma imala veći budžet.

Više o ovome kao i puno drugih interesantnih podataka o GTA franšizi saznajte u klipu ispod:

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top