PC

Tomb Raider iz 2013 je najprodavanija igra serijala

Square Enix je saopštio da je reboot  Tomb Raider serijala, igra iz 2013-e sa istoimenim nazivom, postala najprodavaniji naslov ove franšize.

Ovaj naslov je prodat u 8.5 miliona primeraka. U tu cifru su uračunate sve verzije Crystal Dynamicsove igre, što znači originalna verzija za PS3, Xbox 360 i PC, kao i Tomb Raider: Definitive Edition za PS4 i Xbox One.

Kada je u pitanju ceo serijal, do sada je ukupno prodato 40 miliona igara.

Po svemu sudeći, reboot se isplatio, pošto je igra dobro prošla kod kritike, a kao što vidimo i kod publike.

Sledeći Tomb Raider će se na tržištu pojaviti ove godine, ekskluzivno za Xbox One. Iako se prvobitno mislilo da je Microsoft sa Square Enixom dogovorio da Rise of the Tomb Raider zauvek ostane samo na njihovoj platformu, kasnije je potvrđeno da se radi o vremenski ograničenom ugovoru koji nakon isteka omogućuje Square Enixou da sa igrom radi šta poželi a naše su pretpostavke da će poželeti da igru objavi i za druge platforme. Slobodno nas držite za reč.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top