PC

EA gasi servere i podršku za četiri PC free-to-play naslova

Ljubitelji “free”-to-play igara iz kuhinje kompanije EA: Battlefield Heroes, Battlefield Play4Free, Need for Speed World i FIFA World biće zasigurno razočarani vešću da će pomenuta kompanija ugasiti servere i prestati da pruža podršku za navedene naslove.

Vest je izašla na zvaničnom blogu gde se navodi da će serveri biti onlajn još 90 dana posle čega će zauvek prestati sa radom, a na ovaj potez EA se odlučila zbog “promene u načinu igranja kroz vreme”. Sva četiri naslova imala su solidno veliki broj igrača i poređenja radi Battlefield Heroes koji je izašao 2009. godine već dve godine kasnije imao je sedam miliona pretplatnika, a Need for Speed World koji je pušten u promet 2010. godinu dana kasnije je igralo već pet miliona ljudi.

Zanimljiv potez kompanije EA, a mi špekulišemo da je glavni razlog za gašenje servera nedovoljno generisanje profita od strane ovih “free”-to-play naslova.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top