PC

Gabe Newell na Redditu odgovara na pitanja vezano za prodaju modova

Jedan od osnivača kompanije Valve i sigurno jedan od najpoznatijih ljudi u igračkom svetu, Gabe Newell odlučio je da se postavi na liniju vatre i direktno odgovori na sva pitanja koja igračka zajednica ima vezano za problematičnu odluku o prodaji modova za igre na Steamu.

Gabe NewellGabe se odlučio na taj korak iz razloga što je za samo jedan dan dobiopreko 3.500 privatnih poruka i zaključio je “da sam uradio nešto da iznerviram Internet”, što je sudeći po “dummy” modovima za Skyrim koji su preplavili Steam i peticiji da se ukine prodaja modova koja je za malo više od 24 časa skupila 75.000 potpisa, mišljenje većine ili barem dovoljno velikog broja igrača. Iz tog razloga na Redditu možete naći topik na kome će Gabe odgovarati na pitanja koja možda imate (trenutno je broj postova probio 18.000) sa naznakom da je njegovoj kompaniji stalo da nađe najbolje rešenje kad su modovi u pitanju – nešto u šta smo radi da poverujemo imajući u vidu da su najveći uspesi kompanije Valve igre koje su počele kao modovi: Team Fortress 2, Dota 2 i Counter Strike.

Jedno od neprijatnih pitanja na koje je gospodin Newell odgovorio odnosilo se na banovanje korisnika koji su na Steam forumu kritikovali Valvovu odluku sa komentarom da nije znao da cenzorišu ljude ali ako te to tako da će tu praksu odmah prekinuti.

Šta vi mislite – da li će Valve ostati pri svojoj odluci ili će poslušati ako ne većinu igrača onda bar one koji su glasniji?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top