PlayStation 3

PlayStation 4 nastavlja da beleži odličan učinak na tržištu

Odeljenje za igre poznate japanske kompanije Sony prijavilo je operativni profit od 404 miliona dolara u periodu od aprila 2014.-2015. godine.

Glavni razlog za to je prodaja PS4 konzola koja teče više nego odlično, a po Sonijevim procenama u istom periodu prodato je 14,8 miliona primeraka ove konzole sa tendencijom da cifra bude još impresivnija u periodu april 2015. – april 2016. sa procenom od 16 miliona prodatih konzola. Ipak, odeljenje za portabilne uređaje koje je odgovorno za PlayStation TV i PS Vita prenosivu konzolu beleži pad prodaje ovih uređaja na samo 3.3 miliona komada u periodu od godinu dana što je znatno manje u odnosu na 4.1 milion prodatih uređaja u istom periodu godinu dana ranije. Takođe potpuno očekivano Sony beleži pad prodaje PS3 konzole.

Ipak, bilo kako bilo ukupan profit od 576 miliona dolara koje je prijavila Sony korporacija predstavlja porast od 159% procenata u odnosu na prošlu godinu, a po optimističnim ciframa naredni period 2015.-2016. biće još impresivniji sa porastom profita od 400%. Odlične vesti za Sony koji nije zabeležio ovakav finansijski uspeh poslednjih sedam godina.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top