PC

Microsoft imao u vidu HoloLens tehnologiju kada je doneo odluku o kupovini Minecraft-a

Možda je neke od nas iznenadilo kada smo saznali da je Microsoft izdvojio “skromne” 2.5 milijarde dolara za kupovinu Minecraft video igre. Međutim velike kompanije kao što je Microsoft uvek imaju planove koje ne mogu i ne žele da podele sa javnošću, a kako se sada čini, jedan od njih je bio i da HoloLens tehnologiju poguraju uz pomoć jedne od najpopularnijih gaming franšiza današnjice kakva je Minecraft.

Prvi čovek kompanije Satya Nadella je nedavno izjavio da je HoloLens tehnologija uveliko bila u razvoju kada su kupili Minecraft. Igra koju danas mnogi smatraju za ekvivalent Lego kockica u virtuelnom svetu, dobija potpuno drugu dimenziju kada više nije vezana za ekran vašeg monitora, televizora ili pametnog telefona, već je igračima dostupno da dekorišu recimo svoju sobu sa Minecraft blokovima. Nedella je izjavio kako im je bila potrebna igra koja će im “fundamentalno pomoći da pokrenu nove kategorije poput ove”.

Microsoft za razliku od globalnog trenda VR headset uređaja kom se priklonila većina industrije, svoju šansu u budućnosti traži u tehnologiji holograma. Ukoliko vam je promakla demonstracija HoloLens-a u kojoj se između ostalog vidi i primena tehnologije u Minecraft-u, pogledajte vrlo interesantan video ispod:

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top