Mobile

Cortana stiže na iOS i Android

Cortana iOS Android

Verovatno već znate da je “digitalni asistent” iz Microsofta, pandan Siri na iOS i Google Now, Cortana iz popularnog HALO serijala. A sada znamo i da će se Cortana pojaviti i za iOS i Android platformu u isto vreme kada uzgleda svetlost dana na Windows 10, kasnije tokom ovog leta. Cortana će postojati na telefonima koji nisu na Windows OS platformi putem posebne aplikacije koja će raditi “u sprezi” sa Windows 10 aplikacijom na vašem PCju. To znači da iako ne posedujete Windows telefon, računar sa Windows 10 ćete morati imati u svom domu kako bi Cortana radila na vašem iOS ili Android telefonu.

Podrška koju Cortana pruža slična je kao i kod konkurencije – podseća vas da pokupite namirnice iz prodavnice, da imate službeni put, da odgledate omiljenu seriju a možete je i pitati raznorazna pitanja. Ono što nećete imati, u slučaju da koristite softver kao aplikaciju na iOS i Androidu, jeste mogućnost da Cortanu pozivate glasom i to u svakom trenutku, čak i dok su otvoreni drugi programi. Za to ćete morati da iskoristite specijalni taster.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top