Domaća Scena

Bili smo na Witcher 3 launch day promociji Computerlanda

Launch day  jednog velikog AAA naslova i ovoga puta nije prošao bez prezentacije u Beogradu koji je za medije organizovala firma Computerland. Imali smo priliku da prisustvujemo ovom događaju upriličenom u igraonici Game Pub u tržnom centru Stadion, gde smo zajedno sa kolegama novinarima isprobamo Witcher 3 na PS4 konzolama.

DSC_0033Još od kada je po prvi put javno prikazana pre više od dve godine, The Witcher 3: Wild Hunt je igra koja privlači veliku pažnju gamera širom sveta. Poljski razvojni tim CD Projekt RED je svoje mesto na mapi najboljih game developera na svetu zaslužio sa fenomenalna prva dva Witcher naslova. Ova gaming franšiza je bazirana na istoimenoj seriji knjiga koju radi poljski autor Andrzej Sapkowski a prva dva naslova već sada imaju kultni status na PC platformi. Treći naslov nam osim PC-a po prvi put u startu stiže i za konzole trenutno aktuelne generacije – Playstation 4 i Xbox One.

Witcher 3 je akciona role-playing igra, smeštena u open world okruženje. Ponovo smo u prilici da kontrolišemo Geralta od Rivie koji će svoje avanture ovoga puta doživljavati i mračnom svetu  Northern Kingdoms-a na koga je invaziju izvršila misteriozna armija poznata kao Wild Hunt. Otvoreni svet ove igre je zaista ogroman, prema rečima developera čak i 30 puta veći od prethodnih Witcher naslova, a čak se govori da je pred vama veći svet i od onog iz Skyrima. Ono što svakako možemo da potvrdimo iz našeg kratkog iskustva sa igranjem ove igre – taj svet izgleda prelepo. Odavno nismo videli ovako lepa okruženja a sve još više dobija na težini kada se uzme u obzira da se radi o otvorenom svetu sa dinamičnom smenom dana i noći i svim drugim dešavanjima koja će vam svaki boravak u njemu učiniti interesantnim.

Kada je gameplay u pitanju,  CD Projekt RED je prilično izmenio neke stvari, pre svega sistem borbe. On sada u mnogome podseća na druge današnje moderne akcione role-playing igre. Magija i dalje igra veliku ulogu u borbama, a tu je i dosta potpuno novih gameplay mehanika kao što je na primer witcher-čulo koje će vam pomoći da lakše uočite stvari koje bi mogle da vam budu zanimljive. Igra ovoga puta podržava i borbu dok jašete konja, koji će vam i inače biti veran saputnik kao i korisno sredstvo prevoza u ovom ogromnom svetu.

DSC_0006Verovatno ste upoznati sa činjenicom da je Witcher 3 do sada imao pregršt odlaganja datuma izlaska na tržište. CD Projekt RED je uvek govorio kako im je najvažnije da igra u trenutku kada se pojavi bude završena na način koji će zadovoljiti njihove vrlo visoke standarde a i ispuniti ne mala očekivanja publike.  I pored toga, day one patch je bila prva stvar koja nas je sačekala kada smo pokrenuli PS4 verziju igre. Ali i ovih oko 500mb ćemo oprostiti poljskom studiju, pošto i ono malo vremena što smo imali prilike da provedemo uz Witcher 3 deluje zaista impresivno i jedva čekamo da se u igru ozbiljnije upustimo i vidimo šta se to sve krije u ovom prelepom svetu. Recenziju igre očekujte uskoro, kada ćemo se opširnije osvrnuti na sve aspekte ove veoma obećavajuće igre. Ono malo vremena što smo do sada proveli sa igrom, zaista je na nas ostavilo vrlo pozitivan utisak.

The Witcher 3: Wild Hunt se od danas nalazi u prodaji u svim radnjama Computerlanda. Cena igre je 4999din za PC verziju, kao i 7999din za Playstation 4 i Xbox One verzije igre.

Kliknite na sliku iz galerije kako biste je videli u punoj veličini:

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top