Nintendo 3DS

6 video igara u “kući slavnih”

Video Games Hall of Fame

The Strong muzej u Ročesteru verovatno nije muzej za koji ste čuli. On u sebi poseduje posebnu “Kuću slavnih” za igračke, pa je jedan od omiljenih muzeja za malu i veliku decu. Muzej je odlučio da proširi svoju delatnost i u listu uključi i najbolje video igre iz istorije gejminga. Nakon kandidatura i glasanja kako javnosti tako i stručnog žirija, odabrane su igre koje će krasiti potpuno novi prostor unutar muzeja. Ovo je samo početak, igara će biti još, ali za sada su najznačanija ostvarenja iz istorije video igara sledeća:

Pong, Pac-Man, Tetris, Super Mario Bros, Doom i World of Warcraft.

Svaka oda igara je na svoj način obeležila epohu u kojoj se pojavila. Pong je jedna od najstarijih poznatih video igara, koja je i započela gaming revoluciju. Pac-Man je jedna od najpopularnijih igara koja je raširila gaming među “narodom”. Tetris je jedan od najprodavanijih naslova ikada (kada se posmatra jedna igra a ne kompletna franšiza). Super Mario Bros je okrenuo svet naglavačke i postavio Nintendo na lidersku poziciju u industriji nakon kraha gejming industrije osamdesetih godina prošlog veka. Za DOOM i World of Warcraft možda ne moramo ništa ni da napišemo.

Koje igre vi mislite da bi trebalo uključiti u “kuću slavnih”?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top