PC

Predstavljena finalna verzija Oculus Rifta. Xbox One kontroler standardni deo pakovanja

Finalni model Oculus Rift-a je konačno predstavljen na konferenciji koja se održala pre E3 sajma. Uređaj će se na tržištu pojaviti u prvom kvartalu 2016-e a po prvi put smo bili u prilici da saznamo i za partnerstvo koje je kompanija Oculus sklopila sa Microsoftom.

Naime svaki Oculus Rift uređaj će u pakovanju sadržati bežični Xbox One kontoler kao i adapter za Windows 10. Potvrđena je i mogućnost strimovanja Xbox One igara. Sve će funkcionisati tako što će korisnici biti u mogućnosti da strimuju svoje igre sa Xbox One konzole na Windows 10 PC, a zatim sa PC-a na Oculus.

Oculus Rift uređaj inače u sebi sadrži dva OLED ekrana sa širokim uglom vidljivosti, kao i naravno niz senzora za praćenje pokreta. Uređaj ima i eksterni senzor koji ćete morati da držite negde u prostoriji u kojoj koristite Oculus Rift. Slušalice su naravno uključene u uređaj ali ih je moguće i skinuti sa njega. Oculus Rift je prekriven mekanim materijalima koji bi trebalo da pomognu kod dužeg nošenja a dobra vest stiže i za one koji nose naočare, pošto je moguće skinuti unutrašnji face-plate i uređaj koristiti bez skidanja naočara.

Oculus Rift će se na tržištu pojaviti početkom 2016-e. Pogledajte slike i kratku video prezentaciju:

231 4

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top