Ostalo

Uživo sa E3 2015 prezentacije za novinare: The Last Guardian

Posle čak šest godina od kad je inicijalno najavljena igra The Last Guardian se pojavila na E3 sajmu ove godine kao naslov za Playstation 4. Prvo pojavljivanje je bilo na Sony Playstation velikoj konferenciji ali je mnogo zanimljivije ono što smo mogli da vidimo u okviru prezentacije iza zatvorenih vrata.

1

The Last Guardian je igra koju kao kreativni direktor potpisuje Fumito Ueda koji je pre ove igre radio na naslovima kao što su Ico i Shadow of the Colossus za Playstation 2. Igra prosto obiluje tim japanskim utiskom i to je ono što nam se posebno sviđa. Iako detalji same priče još uvek nisu otkriveni, zaplet je otprilike sledeći – vi ste u ulozi dečaka koga otimaju nepoznati otmičari i koji se obreo u čudnom okruženju prastarih ruševina. Tu nailazi na biće koje naziva Triko koga uspeva da pripitomi i koje postaje nešto između njegovog kućnog ljubimca i velikog čuvara. Igrač kontroliše samo dečaka a interakcija s Trikom je ono što je ključni element ove igre koji pomaže dečaku da nađe put do kuće.

2

Glavni lik, Triko, je ogromno biće koje podseća unekoliko na psa (a možda i na pacova, zavisi kako gledate na to) ali je pokriven perjem, ima mala krila i kandže kao ptica. Njega ne možete kontrolisati direktno već samo pomoću dečaka koji mu zadaje komande i pokušava da napravi s njim odnos međusobnog poverenja. Naravno kao i svaki ljubimac Triko je mio i umiljat, ali isto tako ponekad baš i ne želi da izvrši svaku komandu, odnosno malo je svojeglav našta treba računati u igri. Triko takođe može na momente postati i poprilično divlja životinja, ali se i plašiti nekih stvari koje nama mogu izgledati beznačajno. Većinu zagonetki dečak ne može sam završiti bez Trikove pomoći ali treba biti pažljiv s time kako se ta pomoć koristi.

3

Zapravo odnos prijateljstva između dečaka i njegovog novog prijatelja je ključni element ove igre i tako je i treba posmatrati. Nažalost za sada nismo u mogućnosti da objavimo sam gameplay koji nam je gospodin Fumito Ueda lično prikazao, kao ni bilo kakve slike sa prezentacije iza zatvorenih vrata. Možete pogledati trejler koji najavljuje igru, bar za sada. Ono što je bitno jeste da je poznato da će se igra konačno pojaviti za Playstation 4 negde tokom 2016. godine.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top