PlayStation 3

NA LICU MESTA: E3 2015 Sony, ekskluzivni sadržaji, novi IP, Final Fantasy i konačno The Last Guardinan

Odmah nakon Ubisoft konferencije na kojoj je vodeći francuski a potencijalno i evropski izdavač predstavio veliki broj zanimljivih naslova (o njima više u odvojenom izveštaju), uputili smo se na Sony konferenciju. Kao i svake godine do sada, Soni je priredio jednu od “najglamuroznijih” konferencija, ovoga puta u Los Angeles Memorial Areni. Pre zvanične konferencije Sony je organizovao druženje sa fanovima, novinarima, partnerima i prijateljima kompanije u “dvorištu” memorijalnog centra sa dobrom muzikom, gomilom pića i više od 10 različitih fast food kioska gde su svi gosti mogli da probaju neke od autentičnih američkih jela poput Filly Cheesestake, Taco i Burrito (ne baš toliko američki), zatim krofne, burgere i drugo.

RESIZE_20150615_170507_result

Direktor Sonija za Severnu Ameriku, Shawn Layden prvo se pozabavio statistikom o uspehu PlayStation 4 sistema do sada, kao što smo i očekivali. Prva igra koja je predstavljena je jedna koju su igrači iščekivali jako dugo vremena. To je potvrđeno i po ovacijama koje je igra zaradila već po prvom kadru u kojem je predstavljena – peru koje pada.U pitanju je naravno The Last Guardinan. Najnoviji naslov koji su igrači čekali više od pet godina kako bi se pojavio na konzoli trenutno aktuelne generacije, PlayStation 4, otvorio je show. Svi fanovi imaće priliku da iznova uživaju u avanturama čudnog stvorenja koje je kombinacija mačke, ptice i pacova, kao i njenog prijatelja, dečaka koji mu je saputnik. Ili obnuto, ili oba.

Guerilla Games, dobro poznata po naslovu Killzone, predstavila je svoj potpuno novi IP odnonso intelektualnu svojinu, igru pod imenom Horizon: Zero Dawn. Od ove igre očekujemo zaista puno. Mašine su zavladale zemljom a ljudi, poput boraca u kamenom dobu, pokušavaju da prežive. Akcija je fluidna i gameplay deluje jako dobro. Grafika je na visokom nivou, čitav svet deluje izuzetno zanimljivo i ako je na nama da na osnovu prikaza na konferenciji ocenimo najuspešniji naslov, to bi onda zasigurno bio Horizon.

RESIZE_DSC_0104_resultTreća igra koju smo imali prilike da pogledamo je Square Enix naslov, Hitman, takođe reboot, trend koji je postao standard u industriji u proteklom periodu. IO interctiv priprema igru za PS4, PC i Xbox One, a beta test novog Hitmana biće organizovan prvo na PlayStation 4 konzoli a čak šest novih “ugovora” biće ekskluzivno za PS4 platformu. Nažalost nismo videli ništa od konkretnog gameplaya.

Naredni naslov koji je Sony prikazao je ni manje ni više nego Street Fighter V, koji u sebi donosi i potpuno nove borce. SF5 dolazi ekskluzivno za PS4 i PC, a beta test će takođe biti organizovan ekskluzivno za PlayStation 4. U ovoj kratkoj prezentaciji nije bilo vremena da saznamo nešto više o naslovu, pa ćemo o Uličnim Borcima 5 pisati više kada isprobamo igru za koji dan na Capcom štandu.

RESIZE_DSC_0103_resultNaredna igra predstavljena je od strane Shawn Marksa iz Halo gamesa, naravno, u pitanju je No Man Sky. Imali smo prilike da vidimo i demo ove igre, ogromnog sandbox naslova koji bi trebalo da ponudi otvoreni svet, veliku mogućnost izbora toga šta ćete uraditi i na koji način. Igra je zaista prevelika i svako od sunca kojih ima zaista veliki broj poseduje svoje planete u okviru solarnog sistema i sopstveni život na svakoj od njih. Broj sunaca odnosno solarnih sistema je ogroman a broj planeta je naravno još veći. Iako sve to deluje impresivno, i dalje nismo sigurni da li će No Man Sky biti uspešna igra ili će na prvu loptu dosaditi igračima. Ili, ukoliko im ne dosadi, da li će uopšte imati bilo kakvu satisfakciju dok je budu igrali.

Tvorci Little Big Planet franžize Media Molecule već neko vreme rade na novoj igri, preko četiri godine, i u pitanju je naslov pod imenom Dreams, koji se bazira na lucidnim snovima. Pravljenje likova, nivoa i zadataka izuzetno je lako, makar tako kažu dizajneri, a više o ovom naslovu saznaćemo tokom Paris Game Week konferencije. Za sada smo samo videli da je moguće stvoriti najrazličitije svetove, od bajkovitih suncem obasjanih predela iz srednjeg veka pa sve do tmurnih naučnofantastičnih borbom okruženih lokacija.

RESIZE_DSC_0101_resultUsledila je najava nekoliko zanimljivih projekata i naslova, ali u nešto kraćim prezentacijama. Firewatch, igra u kojoj ste u ulozi šumskog rendžera odnosno vatrogasca i u kojoj komunicirate sa glasom ženske osobe isključivo putem toki vokija, potom Destiny sa njegovom ekspanzijom The Taken King koja stiže 15.09.2015, Assassins Creed Syndicate ali i World of Final Fantasy koji u 2016 stiže za PlayStation 4 i PS Vita.

Devolver Digital, kao jedan od glavnih partnera Sonija, izdaje igre koje će doživeti konzolni debi upravo na PS4 i to su Ronin, Eitr, Mother Russia Bleeds i Crossing Souls. Sve indie naslovi, a pride deluju zabavno. Jako kratko predstavljen je i Batman Arkham Knight, pre nego što je publika u potpunosti poludela kada je videla sinematik iz rimejka dobro poznatog Final Fantasy VII, nešto što su igrači očekivali odavno a bili razočarani kada je pre godinu dana Sony izdao samo port ove igre za PS4, bez ikakvih daljih unapređenja.

Project Morpheus je, kako kažu u Soniju, okrenut timskom ugođaju i porodičnom igranju, pa će upravo to biti u fokusu ovogodišnjeg E3 demoa na sajmu, gde ćemo videti i RIGS, timsku akciju za 3 igrača po timu, ali i veliki broj drugih igara specijalno optimizovanih za Morpheus – Sofar, Godling, The Deep i naravno EVE: Valkyrie.

RESIZE_DSC_0121_result

Još jedna ogromna ovacija i delirijum u publici usledio je kada je objavljeno da će Shennue 3 krenuti u Kickstarter kampanju kako bi bilo prikupljeno još novca za razvoj trećeg dela po mnogima najboljeg serijala video igara ikada a bez diskusije najbolje igre za Sega Dreamcast (mnogi bi rekli, nije teško biti najbolja igra na Dreamcastu).

Call of Duty Black Ops 3 će favorizovati Sonyjevu konzolu, saznali smo večeras, baš kao što je i Black Ops 2 favorizovao Xbox One. Tako će svi igrači moći da igraju sve dodatne za BO3 znatno ranije u odnosu na ostale, a multiplayer beta će takođe biti organizovana ekskluzivno za vlasnike “četvorke”. Call of Duty Black Ops 3 izlazi 06. novembra ove godine.

RESIZE_DSC_0125_result

Disney infinity 3.0 – Star Wars, Marvel heroji i Dizni junaci, svi na jednom mestu u okviru Dizni Infiniti igre. Nismo saznali puno osim da će i ova igra favorizovati PS4 tako da će se mnoge figurice pojaviti čak i mesec dana ranije u odnosu na figurice za druge sisteme, a specijalna ograničena serija likova iz Star Wars serijala će se pojaviti i samo na PlayStation 4, makar u toj “kombinaciji” unutar paketa. Na krilima Star Wars franšize videli smo ponovo Battlefront, ovoga puta mod Survival, za razliku od EA konferencije. Pored ovog moda u igri će biti i Battles, Heroes Battles i Tribes, između ostalog.

RESIZE_DSC_0114_result

Konačno, konferenciju je zatvorio Uncharted 4, kao što je i bilo očekivano. Nakon malog problema sa opremom i potrebe da se sve ponovo pokrene, Nejtan Drejk je krenuo u svoje avanture kroz mediteranski grad i bežanje od oklopnog vozila dok on sam, u džipu, krši sve propise, ruši sve što se može srušiti i jedva izvlači živu glavu.

Ovo je ujedno bio i kraj Sonijeve konferencije a i našeg nultog dana na E3 sajmu.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top