Ostalo

Uživo sa E3 2015 prezentacije za novinare: For Honor

Kada je Ubisoft na svojoj konferenciji predstavio igru For Honor svi su bili poprilično prijatno iznenađeni pa smo tako i mi jedva čekali da se dočepamo džojpeda da probamo ovo ostvarenje.

Kako trenutno stvari stoje For Honor je multiplayer igra u kojoj kontrolišete tim od vitezova (vikinga ili japanskih samuraja) u borbama u kojima pored četiri igrača sa svake strane učestvuje i po veći broj kompjuterski kontrolisanih srednjevekovnih vojnika . Pogled je iz trećeg lica a ono što najviše oduševljava su zapravo mehanike borbe. Prvo treba imati u vidu da možete napadati jače i slabije, s tim da ovo jači predstavlja ludačko vitlanje mačem unaokolo dok je slabiji napad zapravo standardni udarac mačem. Kada želite da se upustite u borbu 1 na 1 s nekim protivnikom treba ga prvo lokovati, a dok je tako uhvaćen onda birate ofanzivne i defanzivne poteze koji mogu biti blokiranje protivnika ili napadi po levoj ili desnoj strani ili odozgo. Naravno ni vaš protivnik ne stoji besposlen već upravo i on stalno pokušava da predvidi vaš sledeći potez i da uradi nešto bolje od toga. Postoje i specijalni završni udarci koji u potpunosti ubijaju protivnika poput probijanja mačem kroz grudi ili odsecanje glave. Pored ljudskih protivnika tu je i veći broj kompjuterski kontrolisanih vojnika, a pravo je uživanje uleteti tako u masu (samo prvo proveriti da je iza vas i masa vaših vojnika) kada nastaje prava makljaža. Prilikom ubijanja protivnika se dobijaju poeni koji otključavaju različite veštine a meni se posebno svidela mogućnost da se pozove katapult u pomoć na grupu protivničkih jedinica.

4

Mi smo na E3 sajmu igrali neku vrstu domination moda gde je potrebno što duže zadržati određene kontrolne tačke, a kada jedan tim skupi dovoljan broj poena drugi gubi mogućnost respawna pa je za pobedu potrebno samo ubiti sve protivničke vitezove. S druge strane u toj situaciji je cilj protivničkog tima da ponovo zauzme makar jednu kontrolnu tačku kako bi povratio mogućnost respawna svojih igrača.

2

Za sada je još uvek rano govoriti o tome kako će For Honor ispasti na kraju ali se meni mehanika borbe izuzetno dopala, samo ostaje da se vidi kako će biti koncipirani ostali modovi jer domination može postati malo jednoličan dosta brzo. Naravno ja to nisam primetio tokom kratkog testa jer smo odigrali samo jedan meč, ali i kako bih kad sam bio potpuno oduševljen vitlanjem mačem unaokolo. Za sada se još uvek ne znaju detalji oko izlaska ove igre ali sam je igrao na Xbox one konzoli s tim da je očekivati da će se pojaviti i za ostale platforme.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top