PlayStation 3

PRVI UTISCI: Lost Dimension

Lost Dimension je najnoviji RPG koji uskoro stiže na PS3 i PS Vitu. Radi se o igri koja kombinuje poteznu gameplay mehaniku sa fokusom na priču koja je ispričana u visual novel maniru. Igra donosi i nekoliko interesantnih stvari u gore pomenutu formulu, pa krenimo redom.

2

Kao što bi i očekivali, priča je centralni element naslova poput  Lost Dimension. Misteriozni karakter poznat pod pseudonimom „The End“ je pravo niotkuda uzdigao kulu i sa nje lansirao nuklearne projektile, opustošivši dobar deo planete. On sada preti da to ponovo uradi, ukoliko neko ne odgovori njegovom izazovu da dođe do vrha kule i suprostavi mu se. Naš protagonista je Shou Kasugai, jedan od članova S.E.A.L.E.D specijalnog tima, oformljenog da odgovori na The End-ov izazov. Shou, kao i svi članovi tima, ima specijalnu super moć, koja je u njegovom slučaju mogućnost da vidi u budućnost. Ova njegova sposobnost je glavni element za jednu od ključnih mehanika ove igre. Naime kako napredujete na svom putu ka vrhu kule, najmanje jedan od članova vašeg tima a nekada i do tri će biti izdajnici u svakoj od misija. Primenom svoje „Vision“ supermoći, Shou može da čuje šta članovi tima razmišljaju i da li planiraju izdaju. Koristeći logiku, na vama je da otkrijete o kome se radi, a zatim i da uz pomoć dijaloga ubedite ostale članove tima ko među vama planira izdaju. Na kraju svi glasaju o ovome. Shou može da vidi budućnost i ko će za koga glasati, ali ako se ne snalazite dobro u ubeđivanju tima, ni ta njegova mogućnost neće sprečiti da izgubite dobrog člana tima koji će neopravdano biti okarakterisan kao izdajnik.

5

Inače, kada već govorimo o članovima S.E.A.L.E.D tima, svaki od njih ima svoje specifičnosti koje će vam doneti taktičku prednost u poteznim borbama koje ovaj RPG primenjuje. Tu dolazimo do još jednog vrlo interesantnog momenta. U slučaju da preterate sa upotrebom ovih vrlo korisnih specijalnih mogućnosti članova vašeg tima, oni će izgubiti svoj razum i postati izuzetno moćni ali i nemogući za kontrolu, što će vam potencijalno napraviti veliki problem. Ovo nas dovodi do interesantnog balansiranja upotrebe raspoloživih likova, koji od vas zahtevaju pažljiv pristup i konstantno taktiziranje sa upotrebom običnih napada u odnosu na one moćnije ali i rizičnije.

14

Još jedna važna stvar koju treba imati u vidu je to da je sistem „izdajnika“ svaki put drugačiji kada igrate, odnosno random se generiše. Zaboravite da će vas neki hint sa interneta izvući iz situacije u kojoj niste sigurni šta bi trebalo da radite. Ostavljeni ste sami sebi i sopstvenoj proceni situacije, što ovoj igri daje posebnu draž.

12

Lost Dimension deluje kao interesantna igra koja donosi dovoljno toga svojeg i interesantnog u japanski RPG žanr. Ostaje nam da vidimo kako će se ova zanimljiva postavka preneti na iskustvo igranja cele igre, i da li su developeri uspeli i da i posle određenog vremena priču i gameplay mehaniku zadrže zanimljivim. O svemu ovome očekujte da ćemo pisati i u našoj full recenziji koja će se pojaviti krajem avgusta kada i sama igra.

 

Autor: Marko Narandžić

Razvojni tim: Lancarse
Izdavač: Atlus
Planirani datum izlaska: 28.08.2015
Platforma: PS3/PS Vita

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top