Vesti

Da li će AMD pokretati i novi Nintendo NX?

amd gaming evolved

Baš kao PlayStation 4, Xbox One i Wii U, AMD bi mogao da pokreće svojim proizvodima i Nintendo NX, novu konzolu iz … pa … Nintenda. VentureBeat kaže da određene indicije postoje da je AMD APU (čip koji kombinuje kako grafički procesor tako i centralni procesor) upravo onaj koji će pokretati novu Nintendovu konzolu. Korišćenje iste arhitekture potencijalno će omogućiti i kompatibilnost Wii U naslova sa NX konzolom, ali je rano govoriti o tome (jedan od problema može biti kontroler).

Sa druge strane, drugi takmičar u ovoj borbi je Intel, ali ova kompanija nije za sada pokazala preveliko interesovanje da se pridruži trci u razvoju čipova za konzole. IBM sa druge strane prikazuje nešto veću zainteresovanost, pa se možda i on pridruži ovom kolu. Konačno, Patric Moorhead iz Moor Insights & Strategy navodi da, ukoliko Nintendo zaista želi da napravi proboj na Android tržište, nVidia predstavlja zanimljivu opciju, iako je Nintendo već odbacio navode da će NX pokretati Android.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top