Nintendo 3DS

Hiljade fanova odalo počast Satoru Iwati

Satoru Iwata

Prošlog vikenda Satoru Iwata, predsednik kompanije Nintendo, preminuo je u 55. godini. Vest nije previše iznenadila fanove jer je dobro poznato da je Iwata bolovao od teške bolesti već godinama unazad, zbog čega je i propustio E3 2014 godine. Japanski hram u gradu Kyoto, odakle i potiče Nintendo, mesto je na kojem je Satoru sahranjen a sahrani je prisustvovalo više od 3000 ljudi širom sveta. Tu su bili i Shigeru Miyamoto iz Nintenda, tvorac Marija, potom Yuji Naka, šef Sonic Teama, Dylan Cuthbert iz Q-Gamesa, Super Smash Bros kreator Masahiro Sakurai, Eiji Aonuma, šef The Legend of Zelda serijala, Hideki Kamiya, iz Platinum Gamesa i Reggie Fils-Aime iz američkog ogranka kompanije.

Nintendo je saopštio da će do proglašenja novog predsednika, kompanijom upravljati upravo Miyamoto i Genyo Takeda koji su i inače u bordu direktora, a upravo Taketa je na sahrani izjavio kako će on i Miyamoto pokušati da završe ono što je Iwata započeo – proboj na tržište mobilnih platformi kao i novu Nintendo konzolu – NX.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top