Vesti

Microsoft i dalje plaća za Xbox 360 koji “grebe” diskove

Xbox 360

Tri godine od lansiranja Xbox 360 konzole, Microsoft je “prikupio” preko 55.000 slučajeva žalbi korisnika kojima je konzola jednostavno izgrebala diskove sa igrom i učinila ih beskorisnim. Sada, skoro 10 godina kasnije, Microsoft bezuspešno pokušava da se reši sudske odluke po kojoj mora da refundira igračima troškove za uništene medije.

Odluka suda navodi da vibracije i mali pomeraji konzole mogu da dovedu do toga da ona izgrebe disk a Microsoft je, kako kaže presuda, znao za ove probleme ali je i pored toga lansirao konzolu krajem 2005. Hiroo Umeno je izjavio da je imao saznanja zajedno sa svojim timom da se ovo događa, ali je MS tokom godina pokušao da obori odluku suda navodeći da je greška na strani igrača kao i da samo 0,4 procenta svih vlasnika konzola prijavljuje defekt.

Bez obzira na to, Microsoft i dalje pokušava da obori slučaj. Prvo su u Martu pokušali na u sudu San Franciska, međutim, zahtev je odbijen sa 3:0 (sva tri člana sudskog veća su odbila predlog). Sada je, nekoliko meseci kasnije, Microsoft uložio žalbu i podigao slučaj na viši nivo, pred veće od 11 članova, ali opet nisu imali sreće – predlog je odbijen i to sa 11:0 rezultatom.

Što znači da je Microsoft i dalje u obavezi da plaća igračima za svaki disk koji bude oštećen od strane Xbox 360 konzole.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top