Domaća Scena

Hunt for the Dead October – igra domaćeg studija u GameJolt takmičenju

Hunt fot he dread october

Fina ekipa iz Niša, Neopix Games, učestvovala je na GameJolt takmičenju “Indie vs Gamers” čiji su organizatori već pomenuti GameJolt, potom PewDiePie, Markiplier, Jacksepticeye. Nagrade na turniru nisu novčane niti materijalne, već će najboljih pet igara pomenuti YouTuberi odigrati i promovisati na svojim kanalima što će svakom manjem developeru i publisheru zaista puno značiti.

Takmičenje je trajalo 72 sata u kojima su takmičari morali da naprave igru na temu “Arcade”. Neopix je napravio naslov Hunt for the Dread October o kojem više možete videti ovde. Ukupno 432 učesnika uzela su učešće i sada je na drugim igračima da procene ko je bio najbolji. Naš (i vaš!) Neopix ne stoji loše, trenutno su jedna od najboljih igara ove nedelje i na prvoj strani arkadnih igara svih vremena. Glasanje i dalje traje i trajaće još samo tri dana, pa bi trebalo da podržite momke glasanjem OVAMO.

Hunt for the Dread October je igra u kojoj želite da pronađete strašno morsko čudovište koje je mešavina oktopusa i medveda. U uvodu saznajemo da je našoj heroini majka pričala kako njen otac nije bio tu zato što je nastradao od pipka Octobear-a, ali ona je oduvek mislila da je to priča koju je majka izmislila. Mnogo godina kasnije, otkriveno je da takvo čudovište postoji, pa je ona krenula u lov.

Evo šta o celom procesu kaže Miloš Mićaković, iz Neopixa, i zbog čega im podrška domaće komune tako puno znači:

Iz dosadašnjeg iskustva znamo da se uvek pojavi grupa ljudi koja podeli gomilu jedinica, to nam se desilo na prvom Jamu na kojem smo ušestvovali (takođe na GameJoltu, igrica They Mean Well, možete je videti na GameJolt sajtu, trenutno je u fazi razvoja za mobilne telefone, nadamo se da će u narednih 2 meseca biti završena), to nam se desilo i danas, u roku od pola sata dobili smo 7 jedinica i jedan loš komentar od osobe koja se skoro registrovala na sajt, a nije ni igrala igricu, to možemo da pratimo. Inače broj igranja nam se nije povećao u tih pola sata.

Nismo hteli u samom startu da se bavimo nekom velikom promocijom ali sada smo blizu ostvarenja cilja i želimo da i u tom pogledu damo sve što možemo kao što smo dali i dok smo pravili igricu. Podrška koju dobijamo sa domaće scene nam dosta znači. Organizatori Indie Prize-a u BG-u su nas pozvali da učestvujemo sa ovom igricom.

Pa šta da vam kažemo osim – glasajte!

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top