Vesti

WiiU prodat u preko 10 miliona primeraka

wiiu

WiiU je konačno uspeo da probije magičnu cifru od 10 miliona prodatih primeraka širom sveta. Konzola, koja je sa prodajom počela u novembru 2012 uspela je da zabeleži prodaju od 470.000 primeraka u periodu od aprila do juna 2015 što je 40.00 primeraka manje nego što je Nintendo prognozirao, ali opet dovoljno da ukupna prodaja dostigne 10.01 milion.

Interesantno je da je konzola najpopularnija u Americi gde je zabeležila prodaju od 4,85 miliona primeraka, dok u Japanu ima prodaju od 2,48 miliona. Evropa i ostale teritorije zajedno imaju nešto više – 2,68 miliona.

Nintendo je inače planirao da proda još 3,4 miliona tokom trenutne fiskalne godine koja traj edo marta 2016.

Poređenja radi, PlayStation 4 je prodat u preko 22,3 miliona komada iako je lansiran tek prošle godine, dok je Microsoft prodao do novembra prošle godine 10 miliona, isto koliko i WiiU za čitav svoj životni vek. MS nije još uvek izdao nove cifre oko broja prodatih primeraka svoje konzole, ali je već poznato da su daleko ispod PlayStationa.

Pomenimo i to da će se naredna Nintendo konzola pojaviti naredne godine, nosi kodno ime NX i trebalo bi da pokuša da izvuče Nintendo iz problema u koje su zapali sa WiiU modelom.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top