PC

Gamescom 2015 prvi utisci: Assassin’s Creed Syndicate

Da li ste spremni za novu borbu assassina i templara, ovoga puta u Engleskoj? To će vam svakako doneti Syndicate, šesti deo (ako ne računamo spin off i verzije za ručne uređaje) serijala ali ujedno i svojevrsni “reboot”, kako kažu sami developeri. Ne samo da smo po prvi put u svetu Engleske, već po prvi put imamo priliku da kontrolišemo dva glavna junaka – muškog i ženskog. Njihove priče se prepliću, jer su u pitanju brat i sestra blizanci (sestra je starija nekoliko minuta zapravo), već se misije mogu birati sasvim slobodno, po sistemu “otvorenog sveta”, pa ukoliko više volite da igrate sa jednim likom nego sa drugim, taj izbor vam je u potpunosti ostavljen slobodan.

Sporedne misije i zadaci koje možete ali i ne morate obaviti dodaju posebnu dimenziju zanimljivosti igri i moramo reći da pored toga, sama igrivost po prvi put izgleda potpuno fluidno i interesantno i poziva igrače da napreduju dalje, pokušavajući da tiho ili ne baš tako tiho eliminišu protivnike. Ne samo da je borba unapređena, ne samo da se glavni likovi bolje snalaze prsa u prsa kao i sa daljine, već mogu koristiti i kuku kako bi se popeli na visoke položaje ili se brzo prebacili sa jednog mesta na drugo. Tu je i dobro poznati parkour a novitet je mogućnost da koristite “kameleon kamuflažu” kada se jednim klikom dugmeta “stapate sa okolinom”. Sjajno za trenutke kada ste okruženi većim brojem protivnika.

Za razliku od Unity-a igra deluje sasvim solidno ispeglana, kvalitetno i mislimo da će biti zaista zanimljiva fanovima serijala ali i onima koji bi da po prvi put probaju ovu franšizu.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top