PC

Gamescom 2015 prvi utisci: XCom 2

Imali smo priliku da na 2K Games štandu bacimo pogled na XCom 2.  Baš kao i XCom (1), igra poseduje jasno definisanu podelu između napredovanja i tehnološkog razvoja kao i taktiziranja, strategije i gameplaya. Programeri ovoga puta nisu bili spremni da sa nama podele strateški deo igre, ali po onome što smo imali prilike da vidimo do sada, sve izgleda jako slično kao u prethodniku, što svakako nije loše.

Dvadeset godina nakon dešavanja u prvom delu igre, glavni lik je ponovo tu i nakon uspešno izvađenog vanzemaljskog čipa iznova preuzima ulogu komandanta, ovoga puta u svemirskom brodu vanzemaljaca koji je uhvaćen i pretvoren u mobilnu bazu operacija.

Dalje se sve odvija po dobro poznatom principu – bazu posmatrate sa strane u “poprečnom preseku” i ulazeći u različite delove baze možete da postavljate strategiju, angažujete nove jedinice, prebacujete resurse sa istraživanja na inženjerstvo, sa vojnika na tajne agente i tome slično.

Dronovi su veliki dodatak koji donosi posebnu dimenziju u borbama ali oko toga ćemo morati da sačekamo i isprobamo betu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top