PC

Steam Machines neće podržavati Suspend/Resume funkcionalnost

Prema informacijama koje je izneo jedan od Valveovih inžinjera, tim koji radi na Steam OS sofveru i Steam Machines hardveru nije u mogućnosti da obezbedi Suspend/Resume funkcionalnost kod Steam mašina.

Linux operativni sistem (na kome je baziran Steam OS) na poseban način tretira ponovno aktiviranje uređaja iz faze “spavanja”. Problem nastaje sa USB kontrolerima i drugim perifernim uređajima koje nakon aktivacije suspend moda nije moguće jednostavno i brzo aktivirati.

Suspend/Resume je inače vrlo korisna funkcija koja je trenutno dostupna na Xbox One i PS4 konzolama. Igrači su u mogućnosti da umesto da ugase konzolu, stave je u takozvani mod spavanja. Sledeći put kada je upale, konzola će igru nastaviti tačno tamo gde ste je i prekinuli. Na ovaj način igrači ne moraju svaki put da prolaze kroz proces startovanja konzole, pokretanja igre, čekanja učitavanja i slično, već igru nastavljaju tačno tamo gde su je poslednji put ostavili.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top