PC

Duke Nukem konačno izašao iz sudnice

duke nukem

Nakon mnogo godina, konačno je rešeno pitanje kome pripada licenca Duke Nukem video igre i uopšte Djuk Nukema kao lika. Advokati Gearboxa, Interceptor Entertainmenta i 3D Realmsa su uspeli da postignu dogovor i izdaju zajedničko saopštenje, sa svih strana zadovoljni postignutim.

3D Realms je prihvatio krivicu i izjavio da nije ni bio svestan da ne može da licencira intelektualnu svojinu nakon što su je prodali dalje, Interceptor Entertainment nastavlja da razvija Bombshell a Gearbox je zbog svega toga odlučio da pristane da okonča parnicu protiv ove dve kompanije. Pored toliko iskazane ljubavi među ove tri strane, postavlja se pitanje kako su uopšte dospeli do suda.

Rendi Pičford iz Gearboxa ujedno kaže da “jedva čeka da vidi kako će Bombshell izgledati” jer je on bio deo 3D Realms tima kada je ova ideja originalno došla na dnevni red, pre mnogo godina.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top