PC

Nvidia predstavila Game Sharing servis

Kompanija Nvidia je prikazala interesantan Game Sharing servis kroz GeForce Experience, koji vam između ostalog omogućuje i da jednu kopiju kupljene igre igrate online zajedno sa prijateljem, koji je dovoljno da ima računar koji može da pokrene Google Chrome browser. Evo šta sve nudi Nvidijin Game Sharing.

Igrate igru, poželite da pokažete prijatelju kako to izgleda – nema potrebe da strimujete na Twitchu, pravite kanal, sređujete da bude privatan i slično – samo putem GeForce Experience pošaljete email prijatelju, on klikne na link i gleda kako igrate. Još bolje od toga – ukoliko mu dozvolite, može preuzeti vaše kontrole i igrati umesto vas. Još bolje i od toga, možete mu omogućiti da igra zajedno sa vama! Na primer, FIFU 16. Kupite jednu kopiju FIFE, instalirate je kod sebe, pozovete drugara da igra i igrate jedan protiv drugog.

Naravno, pošto je u pitanju stream servis putem interneta, prijatelj uopšte ne mora imati čak ni posebno jak računar – dovoljno je da ima nešto moderniji laptop i Google Chrome, preko kojeg se stream i igranje obavljaju. To znači da trenutno ne postoji podrška za mobilne uređaje, tablete ili sisteme koji nemaju Chrome.

GameStream podržava DirectX 9 naslove i novije, a dodatak je i to što možete komunicirati sa prijateljem putem glasovne komunikacije, dok igrate. Sjajno za zabavu sa drugarom sa kojim redovno igrate Mortal Kombat ili PES.

GeForce Game Sharing stiže uskoro, i to kroz early access tokom septembra.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top