Vesti

“Naredna generacija konzola neće imati fizičke medije”

robbie_bach

… ili makar tako misli Robi Bah, glavni čovek Xbox divizije Microsofta do 2010. godine. Već dosta dugo u javnosti se pominje informacija da su trenutne konzole i trenutna generacija konzola poslednja u ovoj formi i da ih u narednom “krugu” možda neće ni biti, u ovom obliku. Bah se donekle slaže i kaže da postoji velika šansa da neki naredni Xbox neće imati fizički drajv već da će se u potpunosti osloniti na digitalnu distribuciju. U prilog toj tvrdnji ide i činjenica da se na tržištu pojavljuje sve veći broj mikro konzola koje pokreću sve snažnije igre, kao i da televizori u sebi već poseduju mogućnost pokretanja i igranja igara. Kako tržište napreduje jako brzo, pitanje je šta nas očekuje za godinu-dve, a kamoli za pet, kada bi neke nove konzole trebalo da se pojave.

Robi ujedno misli i da je Microsoft mogao da lako prevaziđe probleme u koje je upao prilikom lansiranja Xbox One, samo da su malo više “promislili”. Pod problemima se pre svega misli na prve najave DRM zaštite kao i zahteve da konzola stalno bude online kako bi ljudi mogli da igraju čak i igre koje ne zahtevaju internet konekciju. No, Bah iako kritikuje taj period Xbox One istorijata, pohvaljuje sve ono novo što MS radi na polju promocije i prodaje i smatra da je rat konzola daleko od gotovog, te da možemo očekivati mnogo više od MSa u budućnosti.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top