Nintendo 3DS

PS4 ponovo najprodavanija konzola u Americi prošlog meseca

NPD Group je objavila najnovije podatke za mesec avgust koji se tiču prodaje hardvera i softvera na teritoriji Amerike. Dobre vesti za Sony su da je njihova konzola ponovo na prvom mestu.

Kao i uvek, javne statistike ne uključuju tačne brojke za prodaju hardvera i softvera. Sony se oglasio saopštenjem da su prvi, kao i da je najprodavaniji naslov u toku avgusta bio Madden 16. Microsoft je sa druge strane istakao da je prodaja Xbox One veća za 26% u odnosu na isti period prošle godine. Nintendo ne spominje Wii U, a 3DS ima za 30% bolju prodaju u prvih osam meseci ove nego prošle godine. Takođe, Amiibo figurice su prodate u preko 7 miliona primeraka samo u Americi.

Sve ukupno gledano, prodaja hardvera je opala za 2 procenta u odnosu na prošlu godinu i trenutno je 190.5 miliona dolara. Ovo je pre svega zahvaljujući očekivano slabijoj prodaji konzola prošle generacije, koja je za 60 procenata manja nego prošle godine.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top