Mobile

Apple uklanja igre iz vaše liste čak i ako ste ih kupili

igre appstore

Apple je promenio svoja pravila po pitanju App Store i sada uklanja kopije igara iz biblioteke korisnika čak i ukoliko su ih oni bili kupili. Do sada je situcija bila sledeća: kupite igru, recimo BioShock. Nakon mesec dana, izdavač je povuče iz prodavnice. Vi je i dalje imate u svojoj listi kupljenih naslova i možete da je preuzmete, bez obzira što oni koji žele da je pazare po prvi put to više ne mogu da urade. Sada, kada kupite naslov, izdavač ga povuče u budućnosti, ni vi ga više nećete imati u listi.

Ovo je pomalo problematična odluka jer se iz (ne)poznatih razloga dobre igre uklanjaju iz prodavnice, poput The Walking Dead, Ghost Trick ili BioShock. Jedini način da ponovo dobijete naslov jeste kada ga izdavač iznova okači na AppStore. Trenutno ne postoji zvaničan komentar iz Applea niti od strane developera i izdavača. Naravno, u slučaju da ne obrišete igru sa telefona ili tableta nećete biti u problemu, ali imajući u vidu sve veće veličine igara a i dalje skromne veličine slobodnog prostora na iPhone i iPadu prilika je da će vreme za brisanje doći.

No, ne brinite, prelazno rešenje postoji. OVDE možete pročitati uputstvo kako backupovati iOS igre pre nego što budu uklonjene sa AppStore kako biste ih koristili bilo kad u budućnosti.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top