Vesti

Blizzard više ne želi da priča o broju World of Warcraft pretplatnika

Broj igrača koji igraju World of Warcraft i plaćaju mesečnu pretplatu konstantno opada poslednjih nekoliko godina, uz povremene skokove kada izađe nova ekspanzija za igru.

Prema poslednjim podacima koje je saopštio Activision Blizzard, ovaj broj trenutno iznosi 5.5 miliona igrača. Ovo svakako i dalje predstavlja impresivnu brojku koja za WoW standarde nije previše manja (za 100 hiljada) u odnosu na onu od pre tri meseca.  Međutim interesantan je podatak da Blizzard od sada više neće javno objavljivati broj WoW pretplatnika.

Kako je navedeno u saopštenju, Blizzard smatra da broj pretplatnika više nije “relevantna metrika” za pokazivanje rezultata poslovanja kompanije.

Iako 5 miliona nije ni blizu zlatnih dana WoW-a kada je ovaj MMO imao preko 12 miliona pretplatnika, u današnje vreme free to play MMO naslova, rekli bismo da ni 5 miliona nije loš rezultat za ovaj MMO koji je lansiran pre više od deset godina.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top