Vesti

Evo kako će Xbox 360 igre raditi na Xbox One (Video)

Jedan od glavnih noviteta koje će Xbox One dobiti ove godine je mogućnost igranja Xbox 360 naslova.

Novi dashboard update stiže 12. novembra koji će osim korisničkog interfejsa sličnog Windows 10 operativnom sistemu, doneti i kompatibilnost sa X360 igrama. Microsoft je tim povodom objavio još jedan klip i kome Larry “Major Nelson” Hryb iz Xbox divizije i FLitz sa popularnog YouTube kanala Smosh Games, prolaze kroz sve načine kako će Xbox One igrači biti u prilici da igraju svoje stare X360 igre.

Xbox 360 igre koje ste kupili u digitalnom obliku će se same pojaviti na vašem Xbox One. Ukoliko imate fizičku kopiju, potrebno je da ubacite disk u konzolu svaki put kada želite da igrate igru. Sejvovi sa X360 će se takođe sami pojaviti na Xbox One, pa igre nastavljate tačno tamo gde ste stali. Achievements se takođe nadovezuju tako da faktički nema razlike da li vašu Xbox 360 igru igrate na staroj Xbox 360 ili na novoj Xbox One konzoli. Jedina dodatna mogućnost je to da Xbox One pruža i svoju standardnu mogućnost hvatanja screenshot-ova i kratkih video klipova iz igara.

Microsoft će do kraja nedelje objaviti spisak svih Xbox 360 igara koje će biti podržane. Kako je najavljeno, u prvom krugu će se raditi o preko 100 naslova, a taj spisak će se vremenom proširivati.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top