Mobile

Ubisoft prodaje duplo više igara na PS4 nego na Xbox One

Francuski izdavač video igara Ubisoft je kao deo objava o poslovanju kompanije u poslednjih 6 meseci objavio i interesantan podatak o tome kako se njihove igre prodaju na različitim igračkim platformama.

U poslednjih 6 meseci, Ubisoft je najviše igara prodao za PlayStation 4, na koji odlazi 27% od ukupne prodaje. Drugi na listi je PC sa 17% a treći sa 12% je Xbox One.

Osim ove tri platforme, interesantno je da u kategoriji “ostalo” stoji 22% koji se sasvim izvesno odnose na mobile uređaje. Konzole stare generacije PS3 i Xbox 360 su izjednačene sa 9% a poražavajuća činjenica za Nintendo je da je Ubisoft, jedan od najvećih izdavača na svetu, više igara u poslednjih 6 meseci prodao za Wii (3% od ukupne prodaje) nego za aktuelnu Nintendovu konzolu Wii U (svega 1%).

Ubisoft u izveštaju kao ključne buduće naslove za kompaniju navodi Far Cry Primal, Rainbow Six Siege i The Division. Treba napomenuti i da nedavno objavljeni Assassin’s Creed Syndicate i Just Dance 2016, naslovi iz dve tradicionalno velike franšize kada je zarada za kompaniju u pitanju, nisu ušli u izveštaj za poslednjih 6 meseci.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top