Vesti

Konami pomaže u pravljenju prostetičke ruke za MGS fana

Konami, firma koja u poslednje vreme i nije baš na dobrom glasu kod gejmera, trenutno je uključena i u jedan vrlo plemeniti projekat.

Naime inženjeri iz ove kompanije rade zajedno sa doktorima na pravljenju veštačke ruke za Džejms Janga, Metal Gear fana koji je imao nesreću 2012 u Londonskoj železnici kada je ostao bez ruke i noge.

Prostetička ruka koju za njega prave je urađena po uzoru na Snejkovu ruku u MGS5: The Phantom Pain. Doktorka Sophie De Oliveira Barata iz Alternative Limb Project je glavna na ovom projektu a kako kažu, cilj njihovog rada je da naprave nešto na šta se ljudi neće okretati već gledati sa oduševljenjem.

Konami obećava i dokumentarni snimak čitavog procesa kada se on bude priveo kraju.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top